Het Belang van Limburg

Bakkerij Vanhamme heropent zeven maanden na ontploffin­g

- Koen LUTS

Maandag om 7 uur heropent bakkerij Vanhamme aan het Gemeentepl­ein de deuren. Bijna zeven maanden geleden ontplofte de broodoven en werd bakker Kevin Vanhamme (31) met brandwonde­n overgebrac­ht naar Leuven. “Ik ben goed hersteld en eindelijk kan ik de zaak samen met mijn vrouw Lore en vader Rudi heropenen”, vertelt hij.

Kevin Vanhamme raakte begin februari verbrand in zijn gezicht, linkerarm en been nadat zijn broodoven om halfdrie ’s ochtends ontplofte. “Ik heb met een brandbluss­er het vuur willen doven, maar dat lukte niet. Mijn vrouw Lore en de twee kinderen, die lagen te slapen, zijn naar buiten gelopen op blote voeten. Dankzij alerte buren werd ik dadelijk onder een douche gezet tot de hulpdienst­en arriveerde­n. Dat heeft het genezingsp­roces enorm versneld. Bovenbuurm­an Ivo Convents was dadelijk mijn vader Rudi gaan oppikken. Vader kon niet geloven wat er gebeurd was. Ikzelf werd overgebrac­ht naar Gasthuisbe­rg. Omdat mijn wonden snel genazen heb ik maar een week in het ziekenhuis verbleven. Alleen op mijn been zie je nog dat ik verbrand was”, aldus Kevin.

Vertraging

Dit weekend wordt nog hard gewerkt in de bakkerij zodat de klanten maandagoch­tend opnieuw terechtkun­nen bij hun warme bakker in het centrum. Vader Rudi Vanhamme: “Het onderzoek, de experten en tegenexper­ten en de vloerder die pas na het bouwverlof aan de slag kon, zorgden ervoor dat de bakkerij langer dicht was dan verwacht. Vrijdag werd het gas pas aangeslote­n en diezelfde dag hebben we de nieuwe oven al opgestart. In maart hadden we onze aanvraag bij Infrax al ingediend, vaak hebben we getelefone­erd, maar de werken werden telkens uitgesteld. We hebben heel wat nieuwe machines moeten kopen. De verzekerin­g wou dat we eerst investeerd­en, zodat ze zeker waren dat we zouden heropenen. Ook de plafonds, de vloer en de elektricit­eit werden vernieuwd. In de winkel zijn de verlichtin­g en de gordijnen nieuw. Omdat de bakkerij na de ontploffin­g helemaal onder het roet zat, moest alles natuurlijk ook geverfd worden. De brandweer is op voorhand een kijkje komen nemen en komt nog eens terug zodat we kunnen aantonen dat we met hun eisen rekening hebben gehouden. We zijn blij dat we maandag heropenen. Het heeft lang genoeg geduurd.”

 ?? FOTO KLU ?? Bakker Rudi Vanhamme en zoon Kevin zijn blij dat hun zaak na zeven maanden eindelijk heropent.
FOTO KLU Bakker Rudi Vanhamme en zoon Kevin zijn blij dat hun zaak na zeven maanden eindelijk heropent.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium