Het Belang van Limburg

“Jezelf filmen went. Ook als je aan het kussen bent”

Lars en Eline uit Wijer filmden hun relatietra­ining voor VTM-programma ‘Koppels’

- Tom DE LEUR

Het aftellen kan beginnen voor Lars Vandevoord­t (24) en Eline Meus (23) uit Wijer: volgende week krijgt Vlaanderen een inkijk in hun relatie in ‘Koppels’, een nieuw VTM-programma over vier koppels die tips krijgen voor een betere relatie en zichzelf filmen terwijl ze dat thuis in de praktijk brengen. Lars en Eline waren té nieuwsgier­ig om niet mee te doen. Ze zijn nog jong, maar Lars uit Herk-de-Stad en Eline uit Hasselt hebben hun leven al behoorlijk goed voor mekaar. Hij is industriee­l ingenieur elektrotec­hniek en hernieuwba­re energie, zij werkt aan haar master psychologi­e. Het koppel woont in Wijer, Nieuwerker­ken, in volle fruitstree­k. Lars: “Mensen komen speciaal van de kust om hier te fietsen tussen de bloesems. Als de boer in de zomer de serres op zijn veld open zet, ruikt het hele huis naar aardbeien. We werken allebei in de buurt. Files: ik zou er knettergek van worden. Ik ga niet voor driehonder­d euro meer in de file staan.” Lars en Eline kennen elkaar meer dan vijf jaar en zijn vier jaar samen. Ze noemen elkaar Dino en Wino. Lars: “Geen idee waar dat vandaan komt. Zelfs onze vrienden noemen ons zo.”

Hoe hebben jullie elkaar ontmoet?

Eline: “Ik reed mee met de supporters­bus van Sint-Truiden, Lars was daar ook. We hebben elkaar niet gesproken, ik was toen ook samen met een andere jongen. Elkaar spreken deden we pas op een feestje voor nieuwjaar, onder vrienden.”

Lars: “We zijn elkaar geregeld beginnen zien, maar het is mijn verkeerson­geluk dat ons echt dicht bij elkaar heeft gebracht. Ik ben door ijzel met de auto uit de bocht en overkop gegaan. Het had slecht kunnen aflopen, maar ik had al- leen een kleine brandwonde op mijn arm van de airbag. Mijn papa had Eline gebeld over mijn ongeval, omdat we op korte tijd goed bevriend zijn geraakt. Zij is me toen komen bezoeken op de spoeddiens­t. Ik mocht vrij snel naar huis. De volgende dag zijn we samen op de plaats van het ongeval naar mijn gsm gaan zoeken. Die hebben we gevonden, in de gracht.”

Eline: “Die dagen waren we veel samen en dat heeft het verschil gemaakt.”

Wanneer volgde die eerste kus?

Eline: “Dat was bij me thuis, een paar maanden na dat ongeval.” Lars: “Die eerste kus was wel een beetje stiekem. Ik ben toen nog van de trap gevallen toen ik naar huis ging.

(lacht)

Wie draagt er thuis de broek?

Eline: “Als het over belangrijk­e dingen gaat, neemt Lars de leiding. Ik ben de eeuwige twijfelaar.”

Hoe zijn de huishoudel­ijke taken verdeeld?

Eline: “We doen zo goed als alles samen.”

Lars: “Ik doe meestal de was. De vuilzakken doe ik. Gras afrijden ook. Strijken? Dat doen we niet.” Eline: “Wij halen alles meteen uit de wasmachine en doen het meteen op een kapstok. Lars draagt toch amper hemden. Koken doen we meestal samen.”

Waarom doen jullie mee aan dit programma?

Eline: “Uit nieuwsgier­igheid. Waar staan we als koppel, hoe goed doen we het eigenlijk? Het leek ons heel haalbaar wat ze met het programma wilden.”

Heel Vlaanderen gaat bij jullie binnenkijk­en en commentaar geven: zie je dat zitten?

Lars: “In het begin kregen we van die kleine camera’s. Dan denk je wel: moeten wij onszelf nu filmen? Maar dat went.”

Eline: “Toen we de opdracht kregen meer te kussen, waren we eerder bezorgd omdat we niet genoeg kusten dan dat we ons zorgen maakten dat het gefilmd zou worden.”

Lars: “Het gaat ook over seks, maar daar zijn we in onze vriendenkr­ing ook open over. Pas achteraf denk je: wacht eens even, onze ouders gaan dat ook zien. Maar uiteindeli­jk zijn wij er ook omdat onze ouders seks hebben gehad, toch? En het zijn geen Temptation Island toestanden.” Eline: “Ik denk dat het programma taboedoorb­rekend kan zijn. We krijgen van iedereen goede reacties, ze zijn allemaal nieuwsgier­ig.”

Wat hebben jullie geleerd uit dit programma?

Lars: “Het was vooral een bevestigin­g, dat we elkaar in veel dingen vonden. Het ging al redelijk goed, maar het is dan ook niet de bedoeling van het programma om relaties te redden. Bij de selecties werd ons dat ook duidelijk gemaakt.”

Enig idee wat de gevolgen kunnen zijn?

Eline: “Ik kan niet goed inschatten wat de impact zal zijn op ons leven. Negatieve reacties op sociale media kun je niet tegenhoude­n. Ik ga het niet lezen, anders trek ik mij dat toch aan.”

Lars: “We hebben de eerste aflevering­en gezien met de andere koppels en we vonden het alle acht goed gedaan. Het was een avontuur en we hadden er geen spijt van, het was leuk om mee te maken.” Koppels start op donderdag 6 september op VTM.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium