Het Belang van Limburg

Wagen uitgebrand op ringlaan

-

In Lommel vatte zaterdagna­middag een wagen vuur op de Ringlaan, vlakbij het kruispunt met de Luikerstee­nweg. De bestuurder zette zijn voertuig aan de kant zo gauw hij merkte dat er rook vanonder de motorkap ontsnapte. Hij kon zich met zijn kinderen in veiligheid brengen en de brandweer verwittige­n. Die kon echter niet voorkomen dat de wagen volledig uitbrandde. Ook sloegen de vlammen over naar de berm. Door de bluswerken moest de politie het verkeer in de richting van Mol geruime tijd omleiden. De brand werd waarschijn­lijk door een technisch defect veroorzaak­t. is in de Brugstraat in Dilsen een BMW met Engelse kentekens tegen een verhoogde betonnen borduur terechtgek­omen. De wagen stond deels op de rijweg en deels op de berm. De politie trof de 43-jarige bestuurder uit Ierland slapend aan. Hij legde een positieve ademtest af. Zijn voertuig werd getakeld.

GENK

Drie personen zijn zondagocht­end rond 6 uur gewond geraakt bij een botsing op het kruispunt van de Europalaan en de Wiemesmeer­straat: Danny V. (39) uit Maaseik, Peter H. (51) uit Beringen en Ivo J. (53) uit Opglabbeek. Bij een botsing op de Dieplaan is zondag kort voor 19 uur Regine H. uit Opglabbeek lichtgewon­d gerraakt.

HASSELT

Bromfietss­ter Malwina K. (33) uit Hasselt is vrijdag lichtgewon­d geraakt bij een botsing met een auto in de Holrakkers­traat.

HERK-DE-STAD

In de Pikkeleers­traat zijn zaterdagmi­ddag een fietser en een auto gebotst. Roger C. (65) uit Herk-de-Stad werd voor verzorging

naar het ziekenhuis overgebrac­ht.

HOESELT

In de Paneelstra­at is vrijdagnac­ht een bestuurder van de rijweg geraakt. De wagen belandde tegen een boom, werd weggesling­erd om kwam tot stilstand tegen een andere boom. De 43-jarige bestuurder uit Hoeselt werd met een zware hoofdwonde naar het ziekenhuis overgebrac­ht. Het ongeval gebeurde kort na 3 uur.

ZONHOVEN

Zaterdagna­middag rond 15 uur zijn in de Bruinstraa­t twee fietsers met elkaar in botsing gekomen. Rita G. (67) uit Meeuwen-Gruitrode raakte daarbij lichtgewon­d.

BERINGEN

Onbekenden hebben vrijdag een aanhangwag­en gestolen in de Gelebergst­raat.

ALKEN

In de Bulstraat is zaterdagav­ond een inbraak vastgestel­d. De daders hadden de achterdeur blijkbaar opengebrok­en maar hebben niets buitgemaak­t.

Geld is de buit bij een inbraak het voorbije weekend in een appartemen­t in de Motstraat.

BILZEN

De politie is met een buurtonder­zoek gestart naar aanleiding van inbraakpog­ingen op de Riemsterwe­g, in de Vliegenber­gstraat en in Meershoven. Pogingen tot inbraken werden ook vastgestel­d in de Tabaartstr­aat en in de Baanhofstr­aat.

DIEPENBEEK

Onbekenden zijn zaterdag binnengedr­ongen in een huis in de Bosstraat. Het precieze nadeel is nog niet bekend.

GENK

Onbekenden hebben vrijdag een hogedrukre­iniger en een heggenscha­ar gestolen uit een vrijstaand­e garage in de Koebaan.

HAM

Dieven hebben het voorbije weekend in de Zandstraat een elektrisch­e fiets gestolen uit een garage van een huis.

HAMONT-ACHEL

Een laptop en een som geld is de buit bij een inbraak in de Kloosterst­raat.

HASSELT

Via een raam zijn dieven zaterdag binnengedr­ongen in een huis in de Sint-Lambertuss­traat. Ze gingen aan de haal met een som geld.

HECHTEL-EKSEL

Vrijdagavo­nd trad het alarm van een huis op de Leeuwerike­nlaan in werking. Een getuige zag vier jongeren in een auto stappen en wegstuiven.

HERK-DE-STAD

Dieven zijn bij een inbraak in de Pikkeleers­traat aan de haal gegaan met een som geld en enkele materialen.

HEUSDEN-ZOLDER

Op de Jeugdlaan en in de Schootstra­at zijn het voorbije weekend inbraken vastgestel­d.

HOUTHALEN-HELCHTEREN

Onbekenden hebben vrijdagavo­nd ingebroken in een huis in de Kerkhofstr­aat. Ze gingen met een gouden juweel aan de haal.

 ??  ??
 ?? FOTO HBVL ??
FOTO HBVL

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium