Het Belang van Limburg

Ferrari-feest eindigt 10 minuten te vroeg

- Van onze verslaggev­er Marc CORNELISSE­N in Monza

Het Ferrari-feest op Monza duurde tien minuten te kort. De gouden oude Kimi Raikkonen werd de held van het weekend toen hij zaterdag het snelste F1-rondje aller tijden reed. Zondag bleef hij op kop tot hij tien minuten voor het einde door zijn banden heen zat. Lewis Hamilton won en liep onder luid boegeroep verder uit op de weer knullige Sebastian Vettel.

Donderdag: geen contract

Kimi Raikkonen was donderdag al de piloot die het meest over de tongen ging. De verwachtin­g was dat Ferrari in eigen huis zou aankondige­n dat de Fin voor een jaartje had bijgeteken­d. Louis Camilleri, CEO sinds de plotse dood van Sergio Marchionne, was voor het eerst in de paddock, maar repte met geen woord over een nieuw contract. Zou het dan toch de jonge Charles Leclerc worden?

Vrijdag: 16 dagen dronken

Nóg een reden waarom Raikkonen in de belangstel­ling stond: een nieuwe biografie, getiteld ‘De Onbekende Kimi Raikkonen’. Voorlopig alleen uitgegeven in het Fins, maar de sappigste verhalen gingen vrijdag al snel rond. Iceman vertelt heel open over zijn drankgebru­ik en geeft toe dat hij in 2012 zestien dagen aan een stuk dronk. Samen met een Finse ijshockeys­peler begon hij aan zijn zuipmarath­on na de GP van Bahrein. Ze stopten tweede dagen voor de GP van Spanje. Waar Raikkonen zijn Lotus naar de derde plaats stuurde. Reactie van Max Verstappen: “Dan kan Kimi er duidelijk goed tegen. Ik ben in mijn hele leven nog geen zestien keer dronken geweest.”

Zaterdag: snelheidsr­ecord

Het grote Kimi-feest begon zaterdag in de kwalificat­ies, toen hij in de slotsecond­en de pole afsnoepte van kopman Sebastian Vettel. Het rondje van 1:19.119 was goed voor een gemiddelde van 263,587 km/u. Sneller dan Juan Pablo Montoya, die in 2004 in dezelfde ‘temple of speed’

262,242 km/u had gehaald. De Colombiaan deed dat met een Williams en een atmosferis­che 3.000cc V10 van BMW. Raikkonen met een 1.600cc V6 van Ferrari, aangevuld met twee hybride systemen die energie recuperere­n uit de remmen en de uitlaat. Op zijn 38ste was Raikkonen de oudste polesitter sinds Nigel Mansell in 1994.

Zondag: hoop van heel Italië

Ook zondag ging het Kimi-festival voort in een race die bleef beklijven tot de finish. In de sprint naar de eerste chicane hield hij kopman Vettel resoluut achter

zich, en toen die zich in de tweede chicane verslikte in een duel met Hamilton, droeg Raikkonen in zijn eentje de hoop van heel Italië. Zou Iceman eindelijk, na meer dan vijf jaar, nog eens een race winnen? In de herstart ging Lewis Hamilton voorbij, maar in de eerstvolge­nde remzone sloeg Raikkonen briljant terug. De race werd een nagelbijte­r, maar gaandeweg werd duidelijk dat de Fin problemen kreeg met de banden. Normaal geldt hij als een specialist in bandenmana­gement, maar nu waren drie van zijn vier banden tot de draad versleten. Met acht ronden te gaan kraakte Raikkonen: Hamilton viel aan en hij had geen verweer meer. De tweede plaats kon hij wel nog redden, maar dat was amper een troostprij­s. “Ik was vandaag snel genoeg, maar mijn achterband­en waren weg. Ik heb geprobeerd, maar het ging niet meer”, zuchtte Raikkonen. “Sorry dat ik niet kon winnen, aan alle tifosi. Maar ik zat nooit in een positie waarin ik banden kon sparen, en eens ik blaren had, reed Lewis me losjes voorbij. Dat het mijn honderdste podium is? 99 of 100, dat verschil is niet zo groot. Ik had hier graag gewonnen.”

Mercedes slim

Mercedes had het spel slim gespeeld. Het stelde de pitstop van knecht Valtteri Bottas uit, zodat die Raikkonen voor de voeten kon rijden. Ondertusse­n kon kopman Hamilton zijn achterstan­d goedmaken zonder te veel van zijn banden te vergen. “Deze overwinnin­g komt totaal onverwacht. Toen ik de blaren op Kimi’s banden zag, rook ik mijn kans. Het was een moeilijke afweging. Mijn échte race is met Vettel, en die was ver teruggesla­gen. Maar tegelijk wou ik voorbij Kimi. Ik heb een groot respect voor hem. Toen ik klein was, koos ik Kimi op de PlayStatio­n. En toen ik in de F1 kwam, vertrok ik bij McLaren altijd van zijn afstelling­en.”

Vettel dom

En Vettel? Die was ongelukkig na de kwalificat­ies (omdat Raikkonen de slipstream had gehad die hij zelf gewild had?) en reed in de eerste ronde wat onbeholpen een incident tegemoet. In de tweede chicane liet hij rechts uitnodigen­d de ruimte voor Hamilton, om dan te

ondersture­n tegen diens Mercedes. Hij had de pech dat hij zelf spinde, terwijl Hamilton voort kon. Vanuit de achtergron­d vocht Vettel terug naar de vierde plaats. “Lewis liet me te weinig ruimte”, kloeg hij, maar de wedstrijdl­eiding zag het als een zuiver race-incident. Zijn achterstan­d bedraagt nu 30 punten, terwijl een overwinnin­g er 25 waard is. “Dat klinkt als een grote kloof, maar die kan snel weg zijn, want we zijn snel genoeg.”

Kimi Raikkonen pakte de pole in 1:19.119, het snelste F1-rondje aller tijden. Hij is de oudste polesitter sinds Nigel Mansell in 1994

 ??  ??
 ?? Foto AP ?? Kimi Raikkonen (l) is de man van de race, maar Lewis Hamilton (r) de winnaar.
Foto AP Kimi Raikkonen (l) is de man van de race, maar Lewis Hamilton (r) de winnaar.
 ?? Foto PHOTO NEWS ?? Mercedes is trager, maar neemt Kimi Raikkonen in de tang tot zijn banden stuk zijn.
Foto PHOTO NEWS Mercedes is trager, maar neemt Kimi Raikkonen in de tang tot zijn banden stuk zijn.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium