Het Belang van Limburg

Bloed, zweet en tranen

THES Sport zwoegt zich voorbij enthousias­t en jeugdig Geel

- Kristof JACOBS

THES heeft afgelopen zaterdagav­ond de derby tegen ASV Geel gewonnen, maar dat kostte de Looienaars bloed, zweet en tranen. De thuisploeg kwam tegen de gang van het spel op voorsprong, maar blauw-wit maakte nog voor de rust verdiend gelijk. In een betere tweede helft bezegelde Oris het lot van de Gelenaars. “Als we de hele match bekijken, is de driepunter verdiend”, vond THES-coach Bart Vanhoudt.

THES begon degelijk aan de wedstrijd en dreigde een eerste keer toen Jeunen nipt over de kruising knalde, maar vanaf het kwartier nam een enthousias­t en vinnig Geel het over. El Ansri trapte voorlangs, Osah pegelde nipt over en toen diezelfde Osah uithaalde na een dribbel tussen drie man was er zelfs een goede parade van Brughmans nodig. Terwijl een Geelse goal in de lucht hing, was het THES dat scoorde. Oris legde met de borst af op Moutawakil, die Stefani schitteren­d in het straatje stuurde. Martijn duwde de bal onder de keeper tegen de touwen en bracht THES zo op een gevleide 1-0-voorsprong. Lumanza Sambe zorgde nog voor de rust voor gerechtigh­eid toen hij een lage voorzet van Nakhid aan de eerste paal binnenduwd­e: 1-1.

Gretiger na rust

Na de pauze zagen we een iets gretiger THES, maar de kansen bleven schaars. Bij de eerste grote mogelijkhe­id was het meteen bin- go. Een afgeblokt schot viel voor de voeten van Oris, die beheerst in de hoek mikte: 2-1. In de slotfase belandde de gelijkmake­r van Geel nog nipt naast de eerste paal. “Ik had ze drie keer aan het werk gezien en wist dat het niet makkelijk zou worden”, zei THEScoach Vanhoudt na afloop. “In het begin waren we baas, maar toen kregen zij een paar kansen en was ons vertrouwen plots weg. Tot de rust waren zij de betere ploeg. Die 1-1 bij de rust was te- recht. In de tweede helft deden we het een pak beter en waren de kansen voor ons. Daarom vind ik de zege ook verdiend.”

“Ik ben ontgoochel­d met het resultaat, maar tegelijk enorm fier op mijn groep”, vertelde de Limburgse Geel-trainer Bart Janssens. “We verdienden zeker en vast een puntje. Voetballen­d waren we de betere ploeg, het verschil zat hem in de efficiënti­e. Wij misten bijvoorbee­ld een kans op de 1-2, maar wat later maakte Oris er wel 2-1 van. Ach, we hebben iets geprobeerd en we hebben dat schitteren­d gedaan. En dat belooft voor de volgende weken.” THES: Brughmans, Jeunen, Moutawakil, Stefani (80’ Convents), Oris (88’ Van Aerschot), Battista, N. Hulsmans, Christiaen­s, Vanaken, Houwaer, Deferm. GEEL: Dautzenber­g, Matarrese, Van Geet, El Ansri, Verbeek, Thijskens (78’ Janssens), Nakhid, Lumanza (78’ Lagouireh), Hoebregs (84’ Lokando), Vanderheid­en, Osah.

DOELPUNTEN: 32’ Stefani 1-0, 40’ Lumanza 1-1, 70’ Oris 2-1.

SCHEIDSREC­HTER: Silverants. TOESCHOUWE­RS: 1400.

Bekijk de video op hbvl.be

 ?? Foto MIST ?? Vanderheid­en probeert een schot van Van Aerschot af te blokken.
Foto MIST Vanderheid­en probeert een schot van Van Aerschot af te blokken.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium