DE BLIKVANGER

Dries Knaepen (Kolmont) goed voor twee goals en assist

-

THOR HASSELT HALEN 0 3

Tegen de gang van het spel in en nadat O. Brialmont tweemaal de lat viseerde gaven M. Hegic en Rykx op het halfuur in drie minuten het nekschot aan Thor. De thuisploeg was van de kaart, maar zette in de tweede helft alle aanvalszei­len bij. De goed georganise­erde Moedige Duivels vingen echter goed op en liepen in het slot nog uit tot 0-3 via Hulshagen. THOR HASSELT: Hermans, L. Brialmont, Vandebosch, Grosemans, Spitz (80’ Jooken), Mathijs (80’ Meynen), Valée, O. Brialmont, Liefsoens (73’ Bruggen), Maris, Slechten.

MD HALEN: Claes, Peeters, Schepmans (89’ Reekmans), A. Hegic, Deferm, M. Hegic (80’ Decatte), Mendez-Fernandez, Rykx, Ruytinx (86’ Somers), Blockx, Hulshagen.

DOELPUNTEN: 29’ M. Hegic 0-1, 32’ Rykx 0-2, 83’ Hulshagen 0-3.

SCHEIDSREC­HTER: Paesen. TOESCHOUWE­RS: 150. (gesi) Dries Knaepen (foto) van Kolmont heeft de goede vorm al snel te pakken. Met twee goals en een assist hielp de 27-jarige Wellenaar Sparta zaterdagav­ond aan een 4-1-zege tegen EMBO.

“De snelheid, met of zonder bal aan de voet, is één van mijn sterkste punten”, reageert Knaepen, die zich om den brode bezighoudt met tuinen vijveraanl­eg.

“Bij de eerste goal dribbelde ik een aantal EMBO-spelers en haalde ik vanaf het strafschop­gebied hard uit. Bij het tweede doelpunt ging ik

KMR BIESEN LANDEN 1 1

Deverdenne strafte meteen lokaal balverlies af: 0-1. In een verdere kansarme eerste helft voorkwam het aluminium een dubbele achterstan­d voor de thuisploeg, die zich na de pauze in de wedstrijd knokte. Vandersmis­sen kogelde de logische gelijkmake­r tegen de netten. Diep in de slotfase hield doelman Weyen met een safe het puntje thuis.

KMR BIESEN: Weyen, Vandersmis­sen, Paulussen, N. Fischer, Goffin, Warson (89’ T. Fischer), Farssi, Opdenakker (90’ Kerkhofs), Oruç (81’ Lenaers), Habex, Poesen.

LANDEN: Hoebrechts, Max, Smeers, Brouckmans (87’ Delathuy), Wijnants (70’ Beelen), François, Vanmarsnil­le, Deverdenne, Coeckelber­ghs, Lannoo, Christiaen­s.

DOELPUNTEN: 8’ Deverdenne 0-1, 82’ Vandersmis­sen 1-1.

GELE KAARTEN: Habex, Goffin. SCHEIDSREC­HTER: Bervoets. TOESCHOUWE­RS: 100.(matr) alleen op de keeper af, omspeelde hem en scoorde.”

Dat perfecte avondje had ei zo na een wrang randje kunnen krijgen, want bij een terugspeel­bal haalde Knaepen de banbliksem­s van trainer en medemaats op zich. “Ik speelde iets over de middenlijn de bal terug naar onze keeper, maar had hun spits uit het oog verloren, die dus mijn pass onderschep­te. Gelukkig kon Joren (Barée, nvdr) de bal nog tijdig keren van de lijn”, besluit Knaepen.

SCHOONBEEK-BEVERST BREGEL

In deze topper avant la lettre was het smullen geblazen van de eerste tot de laatste minuut. De thuisploeg scoorde vóór de pauze aan bijna honderd procent, maar Bregel kraakte niet. De doelpunten van de bezoekers leverden echter niets meer op, omdat Nijs zijn penaltymis­ser rechtzette.

SCH.-BEVERST: Bollen, Godin, Missotten (78’ Boosten), Wijgaerts, Yosuf (75’ Tulleneers), Soubry, J. Nijs, Van Caubergh (73’ Warnots), Meekers, Cops, Braeken.

BREGEL: Crescente (46’ Schrijvers), Beckers, Ampofo (46’ Campagnari), Dupas, Ubachs, Cosemans, Salamone, Petroncian­a, Gielen, Maris (78’ Slangen), M. Nijs.

DOELPUNTEN: 5’ Godin 1-0, 21’ Wijgaerts 2-0, 38’ Yosuf 3-0, 49’ Gielen 3-1, 65’ J. Nijs 4-1, 82’ Ubachs 4-2. STRAFSCHOP: 43’ J. Nijs (gestopt). GELE KAARTEN: Salamone, Dupas, Slangen, Warnots. SCHEIDSREC­HTER: Pollaris. TOESCHOUWE­RS: 140. (matr)