Het Belang van Limburg

Brecel opent tornooi op maandagmid­dag

-

Over een maand is Lommel opnieuw de hoofdstad van het snooker. Gisteren werd bekendgema­akt dat Luca Brecel de eer krijgt om op maandag 1 oktober om 13 uur de tweede editie van de European Masters te openen.

Maar liefst 21,5 miljoen tv-kijkers volgden vorig seizoen de European Masters via Eurosport, een veelvoud daarvan deed via het internet hetzelfde in Azië. Ook volgende maand (1-7 oktober) is het tornooi live op tv, intussen loopt de voorverkoo­p van de tickets voorspoedi­ger (+20%) dan bij de eerste editie. “Nochtans had Luca Brecel vorig jaar op dit tijdstip net het China Championsh­ip gewonnen”, zegt promotor Pascal Meubis, die tevreden is met de aanwezighe­id van twaalf top 16spelers. Luca Brecel opent op maandagmid­dag om 13 uur het tornooi met zijn uitgesteld­e voorronde tegen Daniel Wells. Ook titelverde­diger Trump (19u) en wereldkamp­ioen Williams (aansluiten­d) spelen op maandag hun voorronde in Lommel. De hoofdprijs bedraagt opnieuw 83.000 euro, in totaal wordt 440.000 euro verdeeld onder 64 spelers. In de rand van het tornooi staan er ook events voor de topamateur­s en dames (in Neerpelt) en een initiatie voor scholieren op het programma.

6 reds

Gisteren begon in Bangkok het WK 6 reds. Luca Brecel opende in zijn poule met een 5-2-zege tegen de Australiër Dunham en speelt vandaag en morgen nog tegen Marco Fu en thuisspele­r Noppon Saengkham. Voor de winnaar ligt in Thailand 90.000 euro klaar.

 ?? FOTO JEFFREY GAENS ?? Luca Brecel.
FOTO JEFFREY GAENS Luca Brecel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium