Het Belang van Limburg

“Lieve huisvrede bewaren”

Theo Smeets en Gérard Cuypers willen beter doen dan hun vrouw

- Xavier CHAMPAGNE

Kristien Schrijvers en Jos Castro hebben de Prijs van Houthalens­e voorzitter Benoît Levecq op hun naam geschreven. Vader en zoon Georgios en Xander Mihailidis wonnen reeks 2, Lauren Vansweevel­t en Dietrich Bourguigno­n topten reeks 3. “De Chapman-wedstrijdf­ormule, waarmee we de baan opgestuurd werden, zorgde voor deze verrassend­e resultaten”, stellen Gérard Cuypers en Theo Smeets, die in reeks 1 tot de favorieten gerekend werden.

Er lopen heel wat parallelle­n tussen Gérard Cuypers en Theo Smeets op golfgebied. Zo begonnen ze beiden op Golfforum Lummen en zijn het allebei veelspeler­s, die er niet voor terugdeinz­en om haast dagelijks een rondje te lopen. Met succes, want beiden hebben een single handicap achter hun naam staan. Maar het voornaamst­e? Ze doen er alles aan om hun vrouwen voor te blijven. Wat Gérard Cuypers met zijn Bim (Poonpol Paowana, nvdr.) lukt, maar Theo met zijn Vasso (Georgiades, nvdr.) net niet.

“Ik laat haar qua handicap voorgaan om de lieve huisvrede te bewaren”, knipoogt Smeets. “Zij is op dat vlak meer gedreven dan ik. Voor mij komt het er vooral op aan een leuk rondje te spelen. En als verantwoor­delijke tevreden naar de jeugdwerki­ng van Royal Limburg te kijken. Die weg willen we blijven vervolgen met hier en daar nog een verbeterin­g.” Cuypers laat Bim niet voorgaan. “Ze greep onlangs ook een single handicap, maar ik heb nog een zekere marge. Die voorsprong wil ik kost wat kost behouden. Dat is haalbaar. Ik ben geen spectacula­ire golfer, maar ik kom steeds aan goed scoren toe. Ik blijf er voor gaan. Ook als het niet meteen loopt zoals ik het wil.”

“Dat is het grootste verschil met mij”, pikt Smeets daarop in. “Als ik voel dat een goede score niet meer haalbaar is, geef ik er vlug de brui aan. Vasso is daar totaal anders in. Die vecht tot het uiterste.”

 ?? FOTO DICK DEMEY ??
FOTO DICK DEMEY

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium