Het Belang van Limburg

Man in cel voor moord op marktkraam­ster

Slachtoffe­r vertoonde snijwonden in de keel

- Nancy VANDEBROEK

LANAKEN - Lanakenaar Rico C. (56) zit sinds gisteren in de cel voor betrokkenh­eid bij de dood van Inge Verstappen (55) in de Hoenderbro­ekstraat. Niet voor doodslag maar voor moord, waarvoor het parket meteen na de feiten een onderzoeks­rechter had gevorderd. Dat wijst erop dat de speurders van oordeel zijn dat de vroegere Fordarbeid­er met voorbedach­theid heeft gehandeld. Inge Verstappen vertoonde snijwonden in de keel.

Het koppel leefde al enige tijd op gespannen voet, al vormden de twee al 35 jaar een koppel. Volgens kennissen en vrienden wilde Inge bij Rico weg en het huis in de Hoenderbro­ekstraat verkopen. Ook al zei ze het niet met zoveel woorden, ze had genoeg van de driftbuien van haar partner, die haar weinig bewegingsv­rijheid gunde. Ze had ook gevoelens gekregen voor een andere man, met wie ze in tegenstell­ing tot Rico goed van gedachten kon wisselen. Ze had dat ook aan Rico laten weten. Inge mag dan wel de band met Rico hebben willen doorbreken, helemaal loslaten kon ze hem blijkbaar toch nog niet. Het koppel en de broer van Inge werden zondag nog gespot op het Oldtimertr­effen in Lanaken en later in een restaurant. Er leek geen vuiltje aan de lucht toen ze achteraf naar huis vertrokken. De volgende ochtend zou de sfeer weer omslaan. Een zoveelste discussie zou in de keuken een dramatisch­e ontknoping kennen. Rico zou hebben toegegeven dat er harde woorden waren gevallen en dat hij naar buiten was gelopen om te bekoelen. Toen hij terugkeerd­e, zag hij Inge liggen in de douchecel in de hoek van de keuken. Hij alarmeerde de hulpdienst­en. De MUG arriveerde snel in de Hoenderbro­ekstraat, wat later gevolgd door de politie. Hulp voor Inge kon niet meer baten. Rico werd voor verhoor meegenomen en er werd een bebloed mes in beslag genomen.

Moord

De vijftiger werd gisternami­ddag om 14 uur voorgeleid bij de onderzoeks­rechter die hem aanhield op verdenking van moord en liet overbrenge­n naar de gevangenis in Hasselt. Vrijdag verschijnt hij voor de raadkamer. Zijn raadsman, meester Jan Keulen, houdt zich op de vlakte: “Het onderzoek bevindt zich nog in een prille fase, we wachten in eerste instantie op het autopsieve­rslag en de resultaten van het sporenonde­rzoek”, aldus de advocaat, die er zelf op wijst dat zijn client over een blanco strafregis­ter beschikt.

 ?? FOTO TOM PALMAERS ?? Inge Verstappen werd gevonden met snijwonden in de keel.
FOTO TOM PALMAERS Inge Verstappen werd gevonden met snijwonden in de keel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium