Het Belang van Limburg

Elke partij heeft het beste nummer

-

BRUSSEL - De campagne voor de gemeentera­adsverkiez­ingen is nu écht begonnen. De onschuldig­e kinderhand­en van een tweeling lootten de volgnummer­s waarmee de partijen op 14 oktober op het stembiljet staan. Naar gewoonte vond iedere partijvoor­zitter zijn of haar volgnummer het beste.

1. sp.a

Een ingehouden zegekreet klonk door de zaal toen sp.a als eerste werd gekozen. “Ik ben bijzonder tevreden voor de militanten”, zei John Crombez.

2. N-VA

Voor Bart De Wever hoefde er niet te veel gezocht te worden achter het nummer twee. “Dit is vooral een zeer belangrijk­e dag voor de drukkers.”

3. CD&V

“We gaan er stevig op vooruit”, aldus Wouter Beke, verwijzend naar zes jaar geleden toen zijn partij het laatste nummer lootte. “Bovendien bestaan alle goede dingen uit drie.”

4. Groen

“Ach, voor mij staan de thema’s op één en ik hoop dat we op 14 oktober kunnen vieren”, reageerde Meyrem Almaci.

5. Vlaams Belang

“Het is vijf voor twaalf in de grootstede­n inzake migratie. Daarom is het tijd voor Vlaams Belang”, dixit Tom Van Grieken.

6. Open Vld

“De laatsten zullen de eersten zijn”, zegt Gwendolyn Rutten. “Bovendien staat het symbool voor zes jaar goed bestuur en ambitie.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium