Het Belang van Limburg

Sekine zestal weken out

-

STVV trainde gisteren twee keer. Eén keer op kracht en uithouding, namiddag op het veld. Gladon en Kamada, de twee nieuwe aanvallers, waren van de partij. Jonathan Legear ontbrak, hij trainde met het Alter G-toestel in het ziekenhuis van Sint-Truiden. Hij blijft hinder ondervinde­n in de bil. Ook Samuel Asamoah werkte apart vanwege zijn handblessu­re. Takahiro Sekine, die zaterdag inviel tegen Oostende, maar geblesseer­d raakte, kreeg slecht nieuws. Hij liep een spierscheu­r op in de hamstring en zal een zestal weken uit zijn.

CLUB BRUGGE

Tomecak mist CL-campagne -

De 23-koppige selectie van Club Brugge voor de Champions League is definitief. Ivan Leko koos ervoor om maar twee keepers op zijn lijst te zetten, met Letica en Horvath. Gabulov en Hubert vielen af en kunnen in de groepsfase alleen nog in actie komen als Letica of Horvath geblesseer­d raakt. Van de veldspeler­s viel alleen Ivan Tomecak af. Met Cools, Diatta en straks Mata al genoeg spelers voor die positie. Leko kan Leko de selectie nog aanvullen met spelers jonger dan 21 die al meer dan twee jaar in Brugge vertoeven, zoals Baiye en Openda. Als blauw-zwart overwinter­t, mag hij drie wissels doorvoeren.

DE SELECTIE: Letica, Horvath, Peres, Poulain, Mitrovic, Cools, Denswil, Decarli, Mechele, Mata, Amrabat, Diatta, Schrijvers, Nakamba, Vlietinck, Vanaken, Vormer, Rits, Danjuma, Wesley, Vossen, Rezaei, Dennis

ROESELARE Reviewcomm­issie roept Camargo op het matje na tackle tegen Lommel -

De Reviewcomm­issie heeft beslist Andrei Camargo te laten vervolgen door het bondsparke­t. De Braziliaan wordt vervolgd voor een tackle in de 93e minuut in de competitie­wedstrijd tegen Lommel afgelopen zaterdag (2-2).

BUITENLAND­S VOETBAL Nieuwe coach voor Dessers -

Tongenaar Cyriel Dessers krijgt een nieuwe coach bij FC Utrecht. De Nederlands­e Eredivisie­club heeft immers de samenwerki­ng met coach Jean-Paul de Jong stopgezet na een 5 op 12. De 47-jarige ex-middenveld­er nam afgelopen winter het trainersst­okje over van Erik ten Hag, die naar Ajax vertrok.

Osorio bondscoach van Paraguay -

De Paraguayaa­nse voetbalbon­d heeft de Colombiaan Juan Carlos Osorio aangesteld als nieuwe bondscoach. Hij moet het Zuid-Amerikaans­e land naar de wereldbeke­r van 2022 in Qatar loodsen. Op het voorbije WK in Rusland zat de 57-jarige Osorio op de bank bij Mexico. In de achtste finales eindigde hun toernooi na 2-0 verlies tegen Brazilië.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium