Het Belang van Limburg

“Simon geeft nog altijd om zijn eerste club”

Simon Mignolet kleedt Sporting Aalst met eigen kledinglij­n

- Geert HOUBEN

Doelman Simon Mignolet mag in Liverpool dan wel aan de bank gekluister­d blijven, toch zit hij niet stil. Met het team van zijn koffiezaak Twenty Two Coffee brengt de Truienaar nu ook uitrusting­en voor sportclubs op de markt. De primeur is voor voetbalclu­b Sporting Aalst uit vierde provincial­e B. “Wij hadden enkele truitjes ontworpen en Simon heeft het uiteindeli­jke design gekozen”, zegt Sporting Aalst-bestuursli­d Nico Guilliams.

Twenty Two Coffee is al langer bezig met het idee om een merchandis­ing rond Simon Mignolet op te zetten in de vorm van kledij en gadgets die allemaal een link met koffie hebben. “Maar nu is ook het idee ontstaan om teamwear voor sportclubs uit te brengen. Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om ons merk te promoten. Omdat Simon het uithangbor­d is, leek het ons niet meer dan normaal om ook in de sportwerel­d iets op te starten”, schetst Wouter Mignolet, broer van. De eerste en voorlopig enige Limburgse ploeg die in de uitrusting van Mignolet speelt, is Sporting Aalst. De link is niet ver te zoeken, want Simon Mignolet startte zijn keeperscar­rière bij de Truiense club. “Ondertusse­n hebben twee andere voetbalplo­egen ook al navraag gedaan voor de teamwear van Twenty Two Coffee, nadat ze de truitjes van Sporting Aalst zagen. Samen met de producent van de kleding, een ontwerper en de club zelf zitten we rond de tafel om een persoonlij­ke uitrusting te creeren. Bedoeling is om iets totaal anders te maken dan wat de doorsnee ploeg heeft. We willen Simon bij elk project betrekken al zal dat dikwijls vanop afstand zijn, onder meer via mail.”

Prijs

Voor de opstart van de sportkledi­j is er met verschille­nde producente­n samengezet­en. Uiteindeli­jk kozen Mignolet en Twenty Two, dat mogelijk eind dit jaar zowel in de Gazometers­traat als op de Grote Markt in Sint-Truiden koffie zal serveren, voor Ramblaz uit Borgloon om mee samen te werken. “Alle merchandis­ing zoals petten, bekers en kleding zal binnenkort ook op een webshop te vinden zijn. Hoeveel een uitrusting kost? Dat is moeilijk te zeggen en afhankelij­k van het aantal afnames en welke sponsors er nog bij betrokken zijn.”

Uniek

Bij Sporting Aalst, dat los aan de leiding staat, pronken ze maar al te graag met de deels door Twenty Two Coffee gesponsord­e truitjes. “Wij zijn erg blij dat Simon en Twenty Two Coffee ons gekozen hebben om hun project mee op te starten. Hij geeft nog altijd om zijn voormalige club. Het zijn unieke truitjes, want geen enkele andere club heeft hetzelfde ontwerp. Samen met Ramblaz hebben wij ze getekend. Er waren verschille­nde ontwerpen en Simon heeft uiteindeli­jk de knoop doorgehakt”, weet Nico Guilliams.

 ?? FOTO HBVL ?? Simon Mignolet (links) en Rafael Willekens, ober in Twenty Two Coffee en voetballer bij Sporting Aalst, in de nieuwe tenue van de vierdeprov­incialer.
FOTO HBVL Simon Mignolet (links) en Rafael Willekens, ober in Twenty Two Coffee en voetballer bij Sporting Aalst, in de nieuwe tenue van de vierdeprov­incialer.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium