Het Belang van Limburg

Teuns baalt opnieuw om gemiste kans

-

Dylan Teuns kan zijn goede benen in deze Vuelta niet verstoppen. Voor de derde keer zat de Halenaar in de vlucht van de dag, voor de derde keer legde hij beslag op een mooie ereplaats (4de), maar opnieuw zat er meer in. “Dit was de kans”, baalde Teuns, die na de finish nog in botsing kwam met iemand van de organisati­e.

Een derde en een vijfde plaats had Dylan Teuns al achter zijn naam staan. Gisteren voegde hij daar nog een vierde plek aan toe. Samen met landgenote­n Dries Devenyns, Thomas De Gendt en Victor Campenaert­s zat hij voor de tweede opeenvolge­nde dag in de vlucht die een vrijgeleid­e kreeg. Toen een demarrage van Campenaert­s de groep van achttien uit elkaar deed spatten, kon Teuns net als Devenyns en vijf anderen zijn wagonnetje aanpikken. In de bochtige slotkilome­ters werd het groepje uitgedund tot zes.

Uil op de weg

Net voor het ingaan van de slotkilome­ter gooide Teuns zijn troeven op tafel, maar hij geraakte niet weg. “Dit was dé kans”, baalde de Halenaar na afloop over zijn sprint. “Ik twijfelde een fractie te lang. Van Baarle en ritwinnaar Géniez kwamen van achteruit, en op die smalle weg zat ik ingesloten. Ik kon mijn kansen niet meer verdedigen. Campenaert­s wachtte in de finale iets te lang, terwijl Formolo de bocht verkeerd nam. Daardoor kwam ik ineens aan de leiding met vijf meter voorsprong. Ach, de klok valt niet terug te draaien. En dan staat er na de finish nog een uil op de weg die daar niet moet staan. Geniez reed er los op en Van Baarle vloog erover, net als ik die tegen de dranghekke­n eindigde. Ik wil die derde, vierde en vijfde plaats inruilen tegen één zege. In vergelijki­ng met een week geleden rijd ik stukken beter. Ik denk dat de Teuns van Parijs-Nice terug is, maar ik wil winnen.”

 ?? FOTO PHN ?? Teuns beschikt naar eigen zeggen over de benen van Parijs-Nice.
FOTO PHN Teuns beschikt naar eigen zeggen over de benen van Parijs-Nice.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium