Het Belang van Limburg

Mertens laat matchpunt liggen in dubbelspel

-

De US Open zit er definitief op voor Elise Mertens. Aan de zijde van de Nederlands­e Demi Schuurs verloor ze in de kwartfinal­e van het dubbelspel tegen de Tsjechisch­e eerste reekshoofd­en Krejcikova/Siniakova. Zuur, want in de tweede set liet de Belgisch-Nederlands­e tandem een matchpunt liggen.

Elise Mertens en Demi Schuurs begonnen overduidel­ijk als underdog aan hun kwartfinal­e. Barbora Krejcikova en Katerina Siniakova zijn niet alleen de nummers een van de wereld in het dubbelspel. De Tsjechisch­e dames staken eerder dit seizoen al de Australian Open en Roland Garros op zak. Ook op Wimbledon schopten ze het tot de finale.

Maar Mertens en Schuurs waren allesbehal­ve onder de indruk. De Hamontse en de Sittardse wonnen vlot de eerste set met 6-2. In set twee gaven beide koppels mekaar geen duimbreed toe. Een tiebreak moest de beslissing brengen. Daarin kregen Mertens en Schuurs bij 7-6 een matchpoint, maar ze slaagden er niet in dat te verzilvere­n. Dat zou hen zuur opbreken, want Siniakova en Krejcikova wonnen drie punten op een rij én de set.

In de beslissend­e derde set volstond een break voor de topreeksho­ofden om het laken naar zich toe te trekken. Ondanks de uitschakel­ing mag Mertens terugblikk­en op een geslaagde US Open. Naast de kwartfinal­e in het dubbelspel schopte ze het in het enkelspel tot in de vierde ronde. Daarin was titelverde­digster Sloane Stephens net wat te sterk.

Djokovic in halve finale

Bij de mannen plaatste Novak Djokovic zich voor de halve finale. Tegen John Millman, die een ronde eerder Roger Federer had uitgeschak­eld, klaarde hij de klus in drie sets. Bij de laatste vier neemt de Serviër hetop tegen Kei Nishikori. Die rekende in vijf sets af met David Goffinkill­er Marin Cilic.

Bij de dames stonden afgelopen nacht de halve finales op het programma. Serena Williams nam het op tegen de Letse Anastasija Sevastova. De andere halve finale was een duel tussen Madison Keys en de Japanse Naomi Osaka.

 ?? FOTO PHN ?? Mertens (r.) in overleg met maatje Schuurs.
FOTO PHN Mertens (r.) in overleg met maatje Schuurs.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium