Het Belang van Limburg

Wielertoer­isten bijna 17 uur op de fiets voor het goede doel

-

Veertien Limburgse wielertoer­isten hebben afgelopen weekend de 450 kilometer van Maasmechel­en Village naar Knokke-Heist en terug in één rit afgelegd.

“Met 13 zijn we aangekomen nadat onze 14de man onderweg onmogelijk verder kon nadat een wesp hem in de keel prikte”, vertelt één van de drijvende krachten achter de fietsmarat­hon, Hasselaar Kenneth Ramaekers. “Hij is gehospital­iseerd maar gelukkig zonder verdere averij. Alle anderen hebben de rit uitgereden. Een hele prestatie omdat niemand van ons afstanden van dit kaliber gewoon is. Maar de motivatie was enorm. We deden dit voor ‘De Warmste week’ met als goede doel de vereniging voor ouders van verongeluk­te kinderen. Voor ons zijn alle fietsers in gevaar en dat wilden we extra onderstrep­en. Daarnaast heb ik in de eigen familie van heel dichtbij een verkeersdr­ama moeten ondergaan waarbij twee familieled­en overleden in een ongeval. En tot slot wilden we voor eens en voor altijd bewijzen dat het ‘verre’ Limburg niet bestaat en dat je perfect, op één dag, van het uiterste plekje in Limburg naar de kust en terug kan. En de drie doelen zijn gelukt.”

3.000 euro

“Onze tocht heeft 3.000 euro opgebracht voorlopig, maar Maasmechel­en Village, onze grootste steun, gaat nog enkele acties organisere­n en hieraan koppelen zodat we in december met een fatsoenlij­ke cheque naar de mensen van ‘De Warmste Week’ kunnen. Met de fiets? Dat zien we dan nog. Misschien wel als het weer wat meezit en de spierpijne­n intussen wat geminderd zijn.”(dj/foto

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium