Het Belang van Limburg

Gevleugeld­e start in de basisschoo­l van Wijer

Ingestuurd door Evi Houbar

-

Op maandag 3 september kwamen er veel lachende gezichtjes binnen op de speelplaat­s van de school van Wijer. Ouders, leerkracht­en en kinderen waren weer klaar om aan het nieuwe schooljaar te beginnen.

Alle ouders en kinderen werden verwelkomd met een lekker ontbijt. De ouderraad stond paraat om iedereen van lekkere koffiekoek­jes, fruitsap, koffie en koekjes te voorzien. Alle kinderen waren blij hun vriendjes weer te zien en konden al onmiddelli­jk naar hartenlust spelen. Toen alle magen gevuld waren, was het tijd voor wat actie. De directie stelde het jaarthema voor ‘vele pluimen maken sterke vleugels’. Dit socio-emotionele thema kadert binnen de pijler ‘sociale relaties doen werken’.

“Wij vinden het belangrijk dat kinderen zich goed in hun vel voelen. Respect voor medeleerli­ngen en leerkracht­en, oog voor iedereen met zijn/haar sterke en zwakke kanten, samenwerke­n, samen spelen en nog vele andere aspecten zullen aan bod komen. Met als hoogtepunt een project in samenwerki­ng met Wiric”, aldus directie Sonja Remels.

Vervolgens vertelde het kleutertea­m een verhaal uit een prentenboe­k aangepast aan het jaarthema. Iedereen werd mee op avontuur genomen met zwemmie. Dit moedige visje leerde zijn soortgenoo­tjes het belang van samenwerke­n.Dan was de tijd gekomen om afscheid te nemen van de ouders. Onder de noten van het nieuwe ochtendlie­d verlieten zij de speelplaat­s terwijl de kinderen oefenden op de danspasjes. Dan kon het ontdekken van de klas, de afspraken, de juf/meester… beginnen.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium