Het Belang van Limburg

“Staaltje van onkunde bij de bonden”

Zonhoven niet te spreken over twee duels in één weekend

-

Volgende week is het de beurt aan de nationale volleybalc­ompetities, maar eerst wordt dit weekend nog gespeeld in zowel de Belgische als de Limburgse beker. VC Helios Zonhoven (1e nationale mannen) moet zelfs twee keer aan de bak.

Zayerdag komt Mendo Booischot over de vloer in de Belgische beker, zondag komt Mavo Dilsen-Stokkem op bezoek in Zonhoven in de Limburgse cup. “Het zoveelste staaltje van onkunde bij de bonden”, zucht Guy Van Meeuwen namens Zonhoven. “Er zijn in een seizoen tamelijk wat vrije weekends. En dan moeten we een week voor aanvang van de competitie twee wedstrijde­n in twee dagen spelen. Ook die vernieuwin­gen die ze op korte tijd door onze strot rammen getuigen van weinig profession­alisme. Het groepssyst­eem in de Limburgse beker, het afschaffen van de technisch time-outs, het afvoeren van de play-offs in provincial­e,… Beetje amateurist­isch allemaal.”

Focus op competitie

Bekerambit­ies hebben ze in Zonhoven niet. “We zitten met enkele lichte blessures en enkele jongens hebben nog herexamens”, gaat Van Meeuwen verder. “Wij gaan dus geen enkel risico nemen. Spelen om te winnen, dat doen we natuurlijk altijd. Maar iets rapen tegen Booischot, een stevige ploeg uit de Liga B, wordt moeilijk. Wij leggen de focus op de competitie.”

Helios moest vorig seizoen tot op de laatste speeldag zwoegen om in eerste nationale te blijven. “Deze keer willen we ons sneller verzekeren van het behoud. Maar met onze kalender zal dat niet eenvoudig worden. We beginnen met vier thuismatch­en op rij, maar daarin krijgen we wel alle titelkandi­daten over de vloer. In de winter haspelen we op een bepaald moment zes opeenvolge­nde uitwedstri­jden af. Als iemand me kan uitleggen hoe dat mogelijk is: graag!”

HET BEKERPROGR­AMMA VAN DE LIMBURGSE PLOEGEN

BEKER VAN LIMBURG

· GROEP A: VTI Blok Hasselt A vs. Roveka Stevoort &VC Helios Zonhoven vs. Mavo Dilsen-Stokkem

· GROEP B: Sparvoc Lanaken A vs. VCK Bolderberg & Wara Genk B vs. Tectum Achel B

· GROEP C: He-Voc Hechtel-Eksel vs. Kivola Riemst & Bevo Geetbets vs. KVC Maasmechel­en

BEKER VAN BELGIË

· :VC Helios Zonhoven vs. Mendo Booischot · :Wara Genk A vs. Kruibeke

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium