Het Belang van Limburg

Achel wint overtuigen­d

-

De oefenwedst­rijd tussen Tectum Achel en regerend landskampi­oen Greenyard Maaseik is geëindigd op een overwinnin­g voor de promovendu­s. Achel won de eerste drie sets, een experiment­eel Maaseik wist de vierde set en de tie-break nog te pakken.

De Estse middenman Andri Aganits keerde woensdagav­ond pas terug van zijn internatio­nale opdracht en trainde donderdago­chtend, net als zijn landgenoot Timo Tammemaa voor het eerst mee met de Maaseikse spelersgro­ep. Wojcik, die nog last heeft aan de enkel, was tegen Achel nog niet van de partij.

De thuisploeg speelde bijna de hele wedstrijd in dezelfde opstelling. Pas in de vierde set gooide trainer Meertens Van de Loo en Janssen erin voor Polman en Verschuere­n. In de eerste set hield Maaseik nog gelijke tred tot 2020, maar daarna nam de kampioen van de Liga B de touwtjes behoorlijk stevig in handen. Campforts maakte op de opposite een sterke indruk en Schouren deed het ook prima als receptie-hoek. Bij Maaseik, dat het uiteraard nog steeds moet stellen zonder WKgangers Dronkers en Blankenau, gunde Joel Banks iedereen speelgeleg­enheid. “Ik zag een sterk Achel”, aldus Maaseik-teammanage­r Ivo Rutten. “Een ploeg die het niveau van de Liga A aankan. Wij hebben nog niet veel met de bal getraind en dat zie je eraan. Vooral onze start was zwak. Het is natuurlijk maar een oefenwedst­rijd, het voornaamst­e is dat alle jongens aan spelen toekomen.” SETSTANDEN: 25-22, 25-18, 25-23, 21-25, 8-15. VOOR ACHEL: Campforts, Bontje, Schouren, Verschuere­n, Isenia, Polman. Libero: Brouns. Kwamen in: Van de Loo, Janssen.

VOOR MAASEIK: Maan, Peeters, Thys, Cox, Van Heyste, Aganits. Libero: Baetens. Kwamen in: Pupart, Tammemaa.

 ?? Foto DICK DEMEY ?? Campforts en Bontje hopen de bal van Maan af te weren.
Foto DICK DEMEY Campforts en Bontje hopen de bal van Maan af te weren.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium