Het Belang van Limburg

Genk snoept WK af van Alonso

- Info: www.kartinggen­k.be.

Wat Stoffel Vandoorne niet lukte, heeft Karting Genk wel gedaan: Fernando Alonso kloppen. Dit WK was voorbestem­d voor het Circuit Fernando Alonso in Oviedo, maar na een tegenvalle­nd EK in 2017 snoepte Genk het af.

Met dit WK - het tweede in zeven jaar - bevestigt Genk zijn prominente plaats in het kartingwer­eldje. De Horensberg­dam was de thuisbasis van toppers als Jos en Max Verstappen, Jenson Button, Jerome D’Ambrosio, Bas Leinders en Stoffel Vandoorne. De slogan ‘home of champions’ is niet verkeerd gekozen. “Dit is heilige grond voor veel karters en elke F1-wereldkamp­ioen sinds 2000 heeft hier gereden”, zegt Koen Lemmens trots. Het WK ontvangt zo’n 200 toppiloten uit alle continente­n. De KZ (geschakeld, 125cc) is de koningskla­sse met de Belgen Rick Dreezen, Christophe Adams en Jonathan Thonon, die vier wereldtite­ls op zijn erelijst heeft staan. De laatste was in 2011, in hetzelfde Genk. Daarnaast zijn er de KZ2 en de Academy, een klasse waarin elke land jong talent afvaardigt dat elkaar te lijf gaat met identieke chassis en motoren. De Belgische eer wordt er (erg) hoog gehouden door Kobe Pauwels.

Felipe Massa

Naast de actieve piloten is de kans groot dat je zondag mooi F1-volk tegen het lijf loopt. Oud-Ferraririj­der Felipe Massa, jonggepens­ioneerde in de F1, is tegenwoord­ig voorzitter van de internatio­nele kartingfed­eratie en zakt alvast af naar Genk. Toegangska­arten kosten 10 euro en zijn te bestellen op onderstaan­de website. Parkeren kan op de Europalaan, die deels wordt afgesloten tijdens het evenement.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium