Het Belang van Limburg

Celtic bekert voort zonder inspanning

Crisis in Houthalen lijkt bezworen

-

Een twintigtal Limburgse clubs trapt vanavond hun seizoen af in de eerste ronde van de Beker van België. Celtic Houthalen moet niet aan de bak. Tegenstand­er The Eagles Brussel heeft geen zaal beschikbaa­r en heeft een 0-5-forfaitned­erlaag aan zijn broek. Celtic bekert dus voort, zonder inspanning.

Crisis voorbij?

Daarnaast lijkt de crisis binnen de club voorbij te zijn. Afgelopen vrijdag boycotten spelers en staf de laatste oefenparti­j tegen LL SI Heusden-Zolder nog omwille van ruzie in het bestuur, maar de rust is momenteel wedergekee­rd. Of toch minstens voor even? Stichter en technisch directeur Eddy Martens en voorzitter Christophe Vertessen spraken spelers en staf woensdag toe. Frank Claes en Bart Delvaux blijven wel bij hun besluit om, na meer dan twintig jaar dienst, de club te verlaten. Celtic blijft dus bestaan, maar het is duidelijk dat het vertrouwen tussen Martens en Vertessen een knauw kreeg en dat er heel wat taken (her)verdeeld moeten worden.

Derby’s in Wellen en Hoeselt:

In het uitgebreid­e bekerprogr­amma schieten twee confrontat­ies tussen tweedeklas­sers er tussenuit. Pibo Hoeselt ontvangt Onbetong UKM Tongeren. United Wellen speelt gastheer voor ZVK Alken, de kersverse fusieclub die ontstaan is uit ZVK Terkoest en Heracles Alken. Aftrap van beide duels om 21.15 uur.

 ?? FOTO SD ?? Celtic Houthalen bekert voort door een forfait van The Eagles Brussel
FOTO SD Celtic Houthalen bekert voort door een forfait van The Eagles Brussel

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium