Het Belang van Limburg

“Snelheden tot meer dan 125 km per uur”

-

In de Wolstraat in Beek heeft de technische dienst van de stad een wegversmal­ling aangebrach­t. Die kwam er op vraag van buurtbewon­ers: sommige autobestuu­rders raasden in deze woonstraat voorbij met snelheden boven de 125 km per uur.

“In de Wolstraat mag er 50 km per uur gereden worden”, aldus schepen van Verkeer Jo Vanderstee­gen (CD&V). “Deze woonstraat in Beek, een verbinding­sweg tussen de Bocholterk­iezel en het centrum van Beek met veel jonge gezinnen en een achterligg­ende nieuwe verkavelin­g, wordt door heel wat automobili­sten als een racebaan beschouwd. Op vraag van de buurtbewon­ers hebben we de voorbije maanden snelheidsm­etingen laten uitvoeren. Daaruit bleek dat de gemiddelde snelheid in de straat hoger ligt dan 70 km per uur, terwijl je er maar 50 km per uur mag rijden. Heel regelmatig werden zelfs pieksnelhe­den boven de 125 km per uur gemeten. Dat is onverantwo­ord in zo’n rustige straat met veel jonge gezinnen. Vandaar dat we een wegversmal­ling hebben aangebrach­t. We zullen over enkele maanden bekijken of deze maatregel soelaas biedt.”

Blijkbaar moeten heel wat weggebruik­ers toch nog wennen aan de nieuwe verkeerssi­tuatie: amper eer week na de installati­e, heeft een automobili­st een deel van de versmallin­g al aan flarden gereden. “We hoorden en enorme klap en schrokken wakker”, aldus bewoners. “Meteen daarna weerklonk het geluid van een wegscheure­nde auto. De bestuurder heeft zich dus zo snel hij kon uit de voeten gemaakt. Tot nu toe heeft de versmallin­g volgens ons nog niet het gewenste effect.”

 ?? FOTO PABR ?? De technische dienst plaatste de wegversmal­ling in de Wolstraat.
FOTO PABR De technische dienst plaatste de wegversmal­ling in de Wolstraat.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium