Het Belang van Limburg

Turks hotel weigert meisje (3) met waterpokke­n

“Ze waren bang van een paar wondjes in gezicht van Yliana”

- Gunter WILLEKENS

Vicky Desteg uit Bilzen en haar gezin werden geweigerd in een hotel in het Turkse Belek omdat dochtertje Yliana (3) net de waterpokke­n had gehad. “We mochten alleen blijven als Yliana onze kamer niet zou verlaten”, vertelt ze. “Nochtans hadden we van de dokter een bewijs dat er geen besmetting­sgevaar was.” Na tussenkoms­t van onze krant belooft touroperat­or Corendon de reis terug te betalen.

BILZEN - Toen Vicky Desteg (32) met haar gezin uit Bilzen wilde inchecken in een Turks hotel, kreeg ze te horen dat ze niet binnen mocht, tenzij haar dochtertje Yliana (3) elf dagen op de hotelkamer zou blijven. Reden: Yliana had net de waterpokke­n gehad en de wondjes in haar gezicht waren nog niet helemaal genezen. De hotelmanag­er was bang voor besmetting­sgevaar. “Nochtans hadden we van de dokter een bewijs dat we mochten reizen.”

Toen de kleine Yliana een week voor de gezinsvaka­ntie in Turkije de waterpokke­n kreeg, leek het even alsof de hele reis in het water zou vallen. Mama Vicky belde naar de klantendie­nst van Corendon, de maatschapp­ij waar ze haar reis had geboekt. “Ik kreeg als antwoord dat er geen probleem was zolang de wondjes bij Yliana ingedroogd waren en we van de dokter een geschreven toestemmin­g hadden om te reizen. Dus trok ik, twee dagen voor ons vertrek, naar de dokter. En die zag geen problemen.” Maar de wondjes in het gezicht van haar dochtertje waren wel nog zichtbaar toen ze aan boord ging van het vliegtuig naar Turkije. En het boordperso­neel kan een reiziger die niet gezond oogt of die een gevaar zou kunnen vormen voor de medereizig­ers, weigeren bij het instappen. Daarom stuurde een Corendon-medewerker Vicky en haar dochtertje voor alle zekerheid nog eens naar de dokter. “Die onderzocht Yliana en schreef een Fit to Fly-document uit. Dus twee verschille­nde dokters bevestigde­n dat er geen besmetting­sgevaar meer was”, zegt Vicky.

4215 euro

Zo kwam het Bilzense gezin een halve dag later dan gepland aan bij het IC Santai Family Resort in Belek. En daar volgde een koude douche toen het personeel de wondjes in Yliana’s gezichtje zag. “De hotelmanag­er kwam erbij. We werden geweigerd omdat mijn dochtertje waterpokke­n had gehad, een week geleden. We mochten alleen blijven als we een papier tekenden waarin we beloofden dat we met Yliana elf dagen op de kamer zouden blijven. Maar dat is toch geen vakantie? Dus vroegen we om een andere oplossing, eventueel in een ander hotel. Maar ze wilden ons niet omboeken, omdat het zondag was en omdat elk hotel ons sowieso zou weigeren, zeiden ze. Ook in appartemen­ten in de omgeving was geen plaats, want het was een feestdag in Turkije.” Uiteindeli­jk moest her gezin op eigen houtje een vlucht terug naar huis zien te vinden. “We hebben uren op de luchthaven in Antalya rondgedool­d. Uiteindeli­jk vonden we een vlucht naar Nürnberg. Daar hebben we 1.250 euro voor betaald. Midden in de nacht zijn we in Duitsland aangekomen, waar we een hotelkamer hebben geboekt voor een nacht. Een dag later zijn we, na een autorit van vijf uur, thuisgekom­en. Dat was onze vakantie naar Turkije: in 24 uur was ze voorbij en ze heeft ons 4.215,67 euro gekost. En van onze annulatiev­erzekering krijgen we geen euro terugbetaa­ld. Omdat we hebben gereisd.” Corendon belooft de kosten terug te betalen.

 ??  ??
 ?? FOTO HBVL ?? “Onze tiendaagse reis naar Turkije duurde geen 24 uur en heeft 4.215 euro gekost. Alleen omdat de manager van het hotel bang was van de wondjes in Yliana’s gezicht”, zegt mama Vicky Desteg.
FOTO HBVL “Onze tiendaagse reis naar Turkije duurde geen 24 uur en heeft 4.215 euro gekost. Alleen omdat de manager van het hotel bang was van de wondjes in Yliana’s gezicht”, zegt mama Vicky Desteg.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium