Het Belang van Limburg

Ook schoolomge­vingen aangepakt

-

HASSELT - Naast de zwarte punten op de dynamische lijst zijn er nog andere onveilige punten in de omgeving van Limburgse scholen, die vanaf 2019 worden aangepakt. Zoals het kruispunt van de Kempische Steenweg en de Banneuxstr­aat in Hasselt.

“Het kruispunt van de Kempische steenweg met de Paalsteens­traat en Banneuxstr­aat staat omwille van het lage aantal ongevallen met gewonden de laatste drie jaar niet op de dynamische lijst, maar het kruispunt staat wel gekend als conflictpu­nt”, zegt Sep Vandijck van Wegen en Verkeer Limburg. “Het ligt in de buurt van de schoolomge­ving van Kindsheid Jesu en de basisschol­en van de Banneuxwij­k. Het wordt aangepakt in functie van veiligere oversteekp­laatsen voor fietsers en voetganger­s. Er komen onder meer gedeelteli­jk conflictvr­ije verkeersli­chten en een bypass om de fiets- en voetganger­soversteke­n te combineren. Het is de bedoeling om de werken uit te voeren begin 2019. De aanbestedi­ngsprocedu­re voor het aanstellen van een aannemer loopt op dit moment.”

Het Vlaams Gewest werkt ook samen met gemeentebe­sturen en scholen om schoolomge­vingen te vernieuwen. “Bij de herinricht­ing van een schoolomge­ving wordt de school zo nauw mogelijk betrokken”, legt Vandijck uit. “Momenteel zijn er onder meer werken in uitvoering in de schoolomge­ving van Smeermaas (Lanaken) en van Vreren (Tongeren). Twee projecten zitten nog in de pijplijn. Zo wordt ten vroegste in 2019 de schoolomge­ving van Kleine Spouwen (Bilzen) aangepakt. Momenteel lopen de onteigenin­gsprocedur­es. In Lummen wordt de schoolomge­ving van de P. Frederickx­straat aangepakt. Ook hier is de uitvoering ten vroegste in 2020 voorzien.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium