Het Belang van Limburg

“Spelers zijn geschokt”

STVV-spelers Endo en Tomiyasu zien interlandw­eek verstoord door aardbeving

- Gunter SCHOOFS

Woensdag werd het Japanse eiland Hokkaido opgeschrik­t door een aardbeving die aan minstens acht mensen het leven kostte, tientallen mensen raakten vermist. STVV-spelers Wataru Endo en Takehiro Tomiyasu moesten normaal gezien die dag in hoofdstad Sapporo een interland afwerken met Japan, tegen Chili, de partij werd afgelast. “Gelukkig verbleven wij nog veraf op het moment van de aardbeving. Ons hotel kende wel zes uren een black-out.”

Woensdag deed zich in Japan een forse aardbeving voor, op 10 kilometer diepte, in de buurt van Sapporo, hoofdstad van het eiland Hokkaido, het meest noordooste­lijke deel van Japan. Die dag moest dé dag worden voor Takehiro Tomiyasu, de 19-jarige centrale verdediger van Sint-Truiden. Hij was voor het eerst - verrassend - geselectee­rd voor het nationale elftal. Ook Wataru Endo, STVV-middenveld­er, was van de partij. Uiteindeli­jk werd de match afgelast, vanwege de ravage in Sapporo. “Wijzelf vertoefden op het moment van de feiten veraf, maar ons hotel kende wel een serieuze black-out”, zegt Endo. “De elektricit­eit viel overal in de buurt uit. Verder merkten wij gelukkig weinig van de beving, we konden in vrij normale omstandigh­eden ons ding doen op het trainingsv­eld. Ik denk dat we zelfs hadden kunnen spelen in Sapporo. Ik hád ook graag gespeeld, maar gezien de omstandigh­eden was dat not done. In Sapporo is een grote voetbalclu­b met veel jongens die ik ken. Veel spelers zijn echt geschokt. Ook mensen van het nationale team, die meer uit die regio vandaan komen, zijn aangedaan.”

Tomiyasu en Endo blijven nog tot volgende week in Japan. Volgende dinsdag spelen zij een interland tegen Costa Rica. Die wedstrijd gaat ook door in Japan, maar dan in Suita, een stad die 1.400 kilometer meer in zuidwestel­ijke richting gelegen is, op het Japanse vasteland. Die wedstrijd kan dan ook zonder problemen doorgaan.”

Kanaries drie dagen vrij -

De STVV-kern traint drie dagen niet. Dit weekend heeft de groep nog vrijaf.

 ?? Foto EPA-EFE ?? De aardbeving met een kracht van 6,7 trof Sapporo zwaar.
Foto EPA-EFE De aardbeving met een kracht van 6,7 trof Sapporo zwaar.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium