Het Belang van Limburg

Nieuwe vereniging ’Over de Brug’ houdt mensen met jongdement­ie in beweging

-

Mensen met jongdement­ie helpen om in beweging te blijven. Dat is het doel van ‘Over de Brug’, een nieuwe vereniging die werd opgericht door de Bilzense kinesither­apeute Helen Souveryns (foto) samen met een team collega’s en vrienden.

“Gedurende de afgelopen 20 jaar als kinesither­apeute, eerst als zelfstandi­ge en daarna in een woon- en zorgcentru­m, ben ik regelmatig in contact gekomen met mensen met jongdement­ie”, zegt Souveryns. “Daarbij heb ik gemerkt hoe belangrijk bewegen is voor die patiënten. Enerzijds voor hun mentale welbevinde­n, anderzijds om het isolement te doorbrejon­gdementie ken. Het zijn jonge mensen in een gezond lichaam, alleen is de sturing weg.” Alleen bewegen is daarom vaak niet mogelijk. “Ze raken de weg kwijt of lopen risico’s in het verkeer. En voor de naaste omgeving is het niet altijd mogelijk om tijd te maken om met hen te bewegen.”

‘Over de Brug’ start daarom een buddywerki­ng, waarbij vrijwillig­ers mensen met begeleiden tijdens sportieve activiteit­en. De eerste activiteit is een BuddySwimR­un, een combinatie van zwemmen en lopen of wandelen. Die vindt plaats op 15 september in en rond de Paalse Plas in Beringen. Daarna worden twee keer per maand nieuwe activiteit­en gepland. Deelname is gratis. → Inschrijve­n kan via www.overdebrug.be

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium