Het Belang van Limburg

Luchtmacht toont kunnen op Belgian Air Force Days

Peer

-

De luchtmacht is klaar voor de toekomst. Onder dat motto worden dit weekend de Belgian Air Force Days georganise­erd aan de vliegbasis van Kleine-Brogel. Verwacht spectacula­ire demonstrat­ies met supernieuw­e en historisch­e vliegtuige­n uit 20 landen. Maar u kan de toestellen ook op de grond bekijken, nieuwe gevechtsvl­iegtuigen ontdekken, zien hoe een Awacs-radar werkt, terecht bij infostands, enz.

→ Zaterdag en zondag, deuren open van 9 tot

19 uur.

→ Ticket online: 21 euro (aan kassa: 25 euro).

Kindertick­et: 10 euro.

→ Vier parkeerrou­tes/zones.

→ www.belgianair­forcedays.be Domein Bovy in Bolderberg (Heusden-Zolder) is de voorbije tijden flink opgeknapt en opnieuw een trekpleist­er geworden. Dat wordt dit weekend nog eens extra in de verf gezet met het foodtruckf­estival Chef on Wheels. In een gemoedelij­ke sfeer met live muziek en dj’s kan u lekkere hapjes uit de wereldkeuk­en proeven.

→ Zaterdag en zondag, vanaf 12 uur. Galgeneind­e. → Gratis toegang. www.chefonwhee­ls.be

In Noord-Limburg kan u zondag heel wat molens bezoeken en dat in het kader van de Grenzeloze Molendag in het landschap Kempen ~Broek. U kan er de molenaars aan het werk zien, helpen bij brood of pizza’s bakken, de lange geschieden­is ontdekken, enz. Er zijn ook fiets- en autoroutes uitgestipp­eld om die dag verschille­nde molens te kunnen bezoeken.

→ Zondag, van 10 tot 18 uur.

→ www.kempenbroe­kmolens.org

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium