Het Belang van Limburg

Wie draagt de band bij THES?

-

Moutawakil gooide vorige week verrassend zijn kapiteinsb­and in de ring, waardoor Marco Battista (28) tegen Geel als captain tussen de lijnen stond. Maar dat kan dit weekend alweer andersom zijn. “Als Aziz zich bedenkt, krijgt hij de band meteen terug”, zegt Battista.

“Blijkbaar was er vorige week een misverstan­d tussen hem en het bestuur,” opent de linksback. “En aangezien ik tweede kapitein was, heb ik gewoon mijn verantwoor­delijkheid opgenomen. Ondertusse­n zijn de plooien tussen de verschille­nde partijen weer gladgestre­ken en denk ik dat Aziz ook bijgedraai­d is. Vorige week heeft hij wellicht emotioneel gereageerd. Hij is sowieso veel meer leider dan ik, dus als hij weer kapitein wil zijn, krijgt hij zijn band meteen terug.”

De eerste match in eerste amateur werd gewonnen en daar wil de Bilzenaar in Heist een vervolg aan breien. “Tegen Geel was het niet goed, maar het was gewoon belangrijk om op die eerste speeldag te winnen”, zegt Battista. “Dat zorgt meteen voor een goed gevoel. Heist verloor dan wel met 3-0 tegen Rupel-Boom, op eigen veld gaan ze gebrand zijn om revanche te nemen. Iedere ploeg wil zo snel mogelijk van die nul af. We gaan ze met andere woorden niet onderschat­ten op basis van die ene uitschuive­r. Maar wij hebben zelf ook veel kwaliteite­n, dus we gaan ervoor. Op zich zou het al goed zijn als we ginder niet verliezen en we vier op zes pakken, een overwinnin­g zou een leuke bonus zijn.”

THES: Zonder Poell, Caubergs, Brouwers en Van Aerschot. Spruyt is opnieuw fit.

DE KERN: Brughmans, Lekens, Jeunen, Moutawakil, Spruyt, Stefani, Oris, Battista, N. Hulsmans, Christiaen­s, Vanaken, Houwaer, Deferm, D. Hulsmans, Convents, Bens, Reykers.

 ?? FOTO RL ?? Aziz Moutawakil.
FOTO RL Aziz Moutawakil.
 ?? FOTO RL ?? Marco Battista.
FOTO RL Marco Battista.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium