Het Belang van Limburg

“Meegetrain­d met Genkse A-kern”

- Kristof JACOBS

Bij Heist, zaterdag tegenstand­er van THES, speelt met Roel Tambeur een verdediger uit Keerbergen die echter een band heeft met Limburg. Tambeur (23) is immers physical coach bij de jeugd van KRC Genk, waar hij als gelegenhei­dssparring­partner van Pozuelo en co optrad.

“Ik ben bij Genk blijven hangen nadat ik vorig seizoen stage liep bij het eerste elftal”, vertelt Tambeur. “Op een bepaald moment hadden ze een speler tekort op training en toen heb ik meegedaan. Een superervar­ing. Ze wa- ren blijkbaar tevreden over mijn voetbalkwa­liteiten, want achteraf hebben ze me nog een paar keer gevraagd (lacht).”

Heist ging vorige week zwaar onderuit bij Rupel-Boom, maar Tambeur is er van overtuigd dat ze zich zullen herpakken tegen THES. “Na een goede voorbereid­ing kwamen we vorige week met veel vertrouwen aan de aftrap, dus die zware nederlaag was wel een enorme domper”, geeft Tambeur toe. “De cijfers waren dan wel overdreven, maar hun zege was wél verdiend. Ze toonden meer wil om te winnen en waren scherper en efficiënte­r. Voor eigen publiek tegen THES zal dat helemaal anders zijn. We willen honderd procent voor de zege gaan. Maar we zijn op onze hoede, want THES is toch een ploeg met enkele grote namen als Oris, Vanaken en Christiaen­s. Ze kunnen dus wel wat neerzetten. En uiteindeli­jk wonnen ze vorige week toch ook tegen een verrassend sterk Geel.” Tambeur scoort zelden, maar in de voorbereid­ing lukte het hem wél tegen Anderlecht. “Als ik scoor, dan is het op belangrijk­e momenten. Ze zijn dus gewaarschu­wd bij THES. Bij de stilstaand­e fases kunnen ze me beter in het oog houden”, knipoogt hij.

 ?? Foto JG ?? Roel Tambeur speelde soms mee in trainingsp­artijtjes met de A-kern.
Foto JG Roel Tambeur speelde soms mee in trainingsp­artijtjes met de A-kern.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium