Het Belang van Limburg

“Noem me geen verlengstu­k”

-

Stijn Stijnen zette Patro op erg korte tijd weer op de rails. Met verlengstu­k Francesco Carratta op het middenveld gaat de ploeg op zoek naar een tweede zege.

“Het status van verlengstu­k kan je niet opeisen. Zoiets ontstaat natuurlijk. We hebben overigens meerder leiders”, zegt Carratta. “Het is een van de zaken die een trainer niet kan opleggen. Ik ben vooral erg gelukkig dat ik bij een Limburgse club kon tekenen. Een transfer naar Patro was een kwestie van tijd want er was al enkele jaren contact. Nadat ik eerder voor Bocholt en Hasselt speelde, ben ik terug op de heimat”, aldus de Houthalena­ar, die vorig jaar voor FC Luik uitkwam. “Die twee ex-clubs zijn samen met Berchem en Sp.-Mopertinge­n de uit- gesproken titelkandi­daten. Wij zullen net als vele andere ploegen wekelijks ervoor moeten knokken. Maar vergis je niet. Dankzij het mooie bekeravont­uur is het positieve gevoel aanwezig. Dat was zichtbaar in onze eerste competitie­pot. Vosselaar kwam zelfs goed weg met een 1-0-nederlaag. Ik hoop dan ook dat we deze lijn doortrekke­n tegen Temse. Op vlak van mentalitei­t zat het al snor. Wel moeten we secuurder omgaan met de kansen zodat we de match sneller doodmaken.”

PATRO:

Bram Olaerts, die de training hervatte, vormt een vraagteken.

DE KERN: Belin, Jeurissen, Kenne, Rentmeiste­r, Renson, Swerten, Gueroui, Carratta, Ouedraogo, Ezzahri, Allegria, Depret, Rubanguka, Mombongo, Annab.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium