Het Belang van Limburg

Dingenen terug na 11 maanden

-

Martijn Dingenen (29) is hersteld van een zware knieblessu­re. Voor het eerst sinds 15 oktober 2017 behoort hij tot de wedstrijdk­ern van Spouwen-Mopertinge­n.

“Ik voelde een speler van Tienen naderen en wilde de bal recuperere­n, maar verdraaide mijn voet en knak!, voorste kruisbande­n gescheurd”, reconstrue­ert Dingenen de fase waarin hij zwaar geblesseer­d raakte. “De dag na de match was er geen zwelling en vermoedde ik dat het zou meevallen, maar twee dagen later kreeg ik het slechte nieuws. Ik was nog maar pas hersteld van een achillespe­esletsel, dat me zes maanden aan de kant hield. Op 14 november werd ik geopereerd.”

“Als je voor het tweede seizoen op een rij langdurig moet revalide- ren, zakt de moed je in de schoenen. Gelukkig kreeg ik veel medische en mentale steun van mijn broer Maarten, die kinesist is. Hij heeft me door de moeilijke momenten getrokken. Het matchritme is er nog niet, maar ik heb er alle vertrouwen in dat het vroegere niveau terugkeert. Ik merk dat op training. Conditione­el voel ik me goed en op doel schieten gaat steeds beter. Ik hoop zo snel mogelijk mijn plaats in de basis te heroveren. Ik heb geen schrik meer in de duels en ben klaar om een goed seizoen te draaien.”

SPOUWEN-MOPERTINGE­N:

Dingenen komt in de kern.

DE KERN: Grootaers, Wijnen, Haenen, Mombaerts, Aka Etien, Sabbadini, Geurts, La Mantia, Brouwers, Timmermans, Yildiz, Van Oudenhove, Otero-Perez, Dingenen, Ferron, Choua, Ernens.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium