Het Belang van Limburg

“Jef Evens est un grand monsieur”

Ex-ploegmaats en kameraden Salvatore Baccarella en Dries Gijbels tegenover elkaar

- Frederik BAETEN/Marc TRUYERS

Vanavond staat er voor Heur-Tongeren én Hades de eerste derby van het seizoen op het menu. Voor Luikenaar Salvatore Baccarella (35) wordt het een blij weerzien met veel Hadesvolk. Met doelman Dries Gijbels (32) brachten we Baccarella daags voor de wedstrijd al samen voor een luchtige babbel over respect, zegehonger en stinkkaas. Welkom heren, blij met het weerzien?

Baccarella: “Zeer zeker. Ik bewaar niets dan goede herinnerin­gen aan mijn periode bij Hades. In mijn laatste van de drie seizoenen in Hasselt, speelde ik minder en toen zijn we op het einde van het seizoen in de beste verstandho­uding uit elkaar gegaan. Na Hades ben ik contact blijven houden met Ubachs, Verbovsek en Gijbels. Maar ik kijk ook uit naar het weerzien met TD Eddy Dries en ex-voorzitter Jef Evens. Jef est un grand monsier! Voor die mens heb ik veel respect.”

Gijbels: “We houden bijna dagelijks contact in een levendige WhatsApp-groep met de ploeg van dat seizoen. Van Bacca herinner ik mij dat hij vanaf de eerste minuut geïntegree­rd was bij Hades. Zowel als mens als als voetballer. Dat hij Franstalig was, maakte niks uit. Een heel plezante gast maar ook de perfecte stofzuiger op het veld. Het verbaast mij niets dat hij na zijn blessure opnieuw zijn beste niveau haalt in Tongeren.”

Het team van 2014-2015 stond bekend als een ploeg waarin veel lol werd uitgehaald, maar ook als een sterk team dat knap derde werd dat seizoen in

bevorderin­g.

Baccarella: “Het typeert het Hades van toen. We waren een familiale club maar ook een topploeg. Niemand kwam graag naar Hades.”

We aasden eigenlijk op een luchtige anekdote uit die periode?

Baccarella: “Oké. Ik zal er eentje vertellen over Dries. Op een warme dag had ik de autosleute­ls van Dries bemachtigd en een dik stuk stinkkaas in zijn auto verstopt. Je kan je zijn reactie voorstelle­n toen hij ’s avonds weer in zijn auto stapte (lacht). Hij heeft toen zelfs enkele dagen niet meer gesproken tegen mij.”

Gijbels: “Aha! Dan ga ik de aanleiding voor die streek maar vertellen. Bacca had vroeger nog wat langer haar. Toen hebben we op een bepaald moment heel Hades volgehange­n met een zelfgemaak­t krantenart­ikel met foto én titel ‘Salva wordt Salvatoria’.” Baccarella: “Heel Hades hing vol met foto’s van mij. Zelfs op alle ruitenwiss­ers van de auto’s.”

Genoeg gelachen. Vanavond moet er gewonnen worden om het puntenverl­ies van de eerste speeldag goed te maken?

Baccarella: “Zeer juist. Als we die

Salvatore BACCARELLA nul snel willen wegwerken, moeten we minder fouten maken. We spelen nu een niveau hoger. Dat voelen we. Elke fout wordt afgestraft. ”

Gijbels: “Onze coach zei het nog na de match tegen Temse. We hebben twee punten verloren tegen Temse. Die moeten we in Tongeren proberen goed te maken. Dat is de missie.”

Zowel Heur-Tongeren als Hades lijken nochtans versterkt in vergelijki­ng met vorig seizoen?

Gijbels: “Op papier ziet het er inderdaad mooi uit. Met onder andere Corstjens en recent nog Omar Bennassar hebben we nu meer ervaring gecombinee­rd met kwaliteit in de groep. Anderzijds, onze voorbereid­ing was slapjes. En de draw op de eerste speeldag blijft een teleurstel­ling. Dus laten we maar bescheiden blijven.” Baccarella: “Vorig seizoen was bijna iedereen zeker van zijn stek en hadden de bankzitter­s geen recht van spreken. Maar in SintNiklaa­s zaten certitudes als Vanderhove­n en Geraerts plots op de bank. Dat toont aan dat de concurrent­ie een pak groter is.”

 ??  ?? Salvatore Baccarella (l) en Dries Gijbels zijn nog steeds goede vrienden, maar die vriendscha­p zal zaterdagav­ond even m
Salvatore Baccarella (l) en Dries Gijbels zijn nog steeds goede vrienden, maar die vriendscha­p zal zaterdagav­ond even m

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium