Het Belang van Limburg

“Kijk naar hun bekerparco­urs”

-

Sporting Hasselt verbaasde vorige week vriend en vijand met een 0-2 zege bij titelkandi­daat Spouwen-Mopertinge­n. Iemand die minder verbaasd was over dit resultaat was verdediger Jarne Vrijsen (22). De Genkse centrale verdediger doelt dan vooral op de sterke voorbereid­ing die het team achter de rug heeft.

“Voor mij was die zege helemaal geen verrassing”, opent Jarne Vrijsen. (foto) “Als je ons aan het werk zag in de beker van België was het inderdaad niet veel soeps. Maar nadien hebben we op korte tijd nog een lange weg afgelegd. Op alle domeinen: fysiek, technisch en qua samenspel! Spouwen-Mopertinge­n kwam net op tijd. Hopelijk kunnen we tegen een sterk Duffel, en dan verwijs ik naar hun beresterke bekercampa­gne, de lijn doortrekke­n. Dat wordt niet simpel.”

Vooral in defensief opzicht maakte Sporting Haselt indruk in de eerste match van de competitie. “De automatism­en met Ruben Janssen waren al goed en ook op de flanken hebben we de oplossinge­n gevonden. Als kers op de taart staat achter ons Joris Van Gerwen, een keeper die enorm veel vertrouwen en klasse uitstraalt”, besluit Vrijsen.

SPORTING HASSELT:

Ngoy en

Dioum blijven out.

DE KERN: Van Gerwen, Joosten, Janssen, Vrijsen, Ofori, Proesmans, Aerts, Bracké, Verbeeck, Boiten, Van Rijswijk, Swinnen, Carvalho, Bahtiri, Efekia.

 ?? FOTO RAYMOND LEMMENS ?? Jarne Vrijsen
FOTO RAYMOND LEMMENS Jarne Vrijsen

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium