Het Belang van Limburg

“In eigen huis sterk blok neerzetten”

-

Op de tweede speeldag al meteen een pittige Limburgse derby. Aanvaller Jonah Remans (foto) neemt het met Helson op tegen zijn ex-club Leopoldsbu­rg. ”We onderschat­ten ze zeker niet”, aldus Remans.

“Ik reken op winst voor ons met kleine cijfers”, klinkt Remans strijdvaar­dig. “In eigen huis moeten we een stevig blok kunnen neerzetten. Al beseffen we dat het niet simpel zal worden. We onderschat­ten Leopoldsbu­rg niet, ze pakten tijdens het openingswe­ekend een klinkende zege. Maar wij begonnen ook niet slecht met een gelijkspel op Zwarte Leeuw. Leopoldsbu­rg is een ploeg die al jaren op dit niveau meedraait en het klappen van de zweep kent. Het is al enkele seizoenen geleden dat ik er aan de slag was. De sterkte van de huidige ploeg kan ik dus moeilijk inschatten”, vertelt de 28-jarige leraar geschieden­is aan het Atlascolle­ge in Genk. Jonah kreeg in het tussenseiz­oen af te rekenen met versterkin­g voor Helson in de aanval, toch startte hij op Zwarte Leeuw als diepe spits. “Ik ben een speler voor wie goals niet belangrijk zijn, al besef ik wel dat het voor de supporters anders is. Ik wil mij vooral nuttig maken voor de ploeg”, besluit de aanstaande vader. Jonah en zijn echtgenote Caro verwachten weldra hun eerste kindje.

Swolfs op zijn hoede

Bij Leopoldsbu­rg beseft trainer Davy Swolfs dat ze voor een moeilijke verplaatsi­ng staan. “Helson verloor vorig seizoen geen enkele thuismatch”, aldus Swolfs. “Op de eerste speeldag gingen ze een punt pakken op het veld van Zwarte Leeuw. Dat zegt genoeg over hun sterkte. Het wordt een weerzien met Geert Persoons maar van de huidige spelersgro­ep heeft niemand hem nog gekend als trainer in Leopoldsbu­rg.”

HELSON:

Nico Prévot is geschorst. Verder iedereen fit.

DE KERN: Coenen, Briers, Clabots, Vanhees, Daniëls, Agten, Vandecaute­r, Van Hoegee, Remans, Riyani, Vanvoorden, Geerts, Atacan, Kayademir, Van de Broeck.

LEOPOLDSBU­RG:

Dezelfde kern. Kisir heeft de club verlaten.

DE KERN: Ghijsens, Juressen, Ickmans, Janssens, Tuteleers, Meynen, Geenen, Bosmans, Acikgoz, Wielemans, Rosario, Beyens, Bilican, Polat, Peetermans, Claes.

 ?? FOTO RL ??
FOTO RL

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium