Het Belang van Limburg

“Deze prestigedu­els wil je niet verliezen”

-

Bilzen-Waltwilder ontvangt de buren uit Wellen zaterdag niet in het vertrouwde Kattenberg­stadion. Door de terreinper­ikelen in Bilzen moet de fusieploeg noodgedwon­gen uitwijken naar het complex in Waltwilder. “Met twee voetballen­de ploegen op een smal veld zullen er veel duels worden uitgevocht­en”, voorspelt ancien Giel Swijngedou­w.

De droom die het seizoen 20172018 had moeten worden, eindigde voor Swijngedou­w in een dubbele nachtmerri­e. In de vervloekte slotwedstr­ijd tegen Heur-Tongeren zag hij niet enkel een eindrondet­icket door zijn neus geboord. Na amper drie minuten viel de Bilzerse werkmier ook nog eens uit met een zware enkelbless­ure. “De ligamenten waren geraakt waardoor het bang afwachten was of ik tijdig fit zou geraken voor de voorbereid­ing op het nieuwe seizoen.”

De ongerusthe­id van Giel maakte echter vlug plaats voor opluchting. “De rust had me goed gedaan en alles liep op wieltjes in de voorbereid­ing. Na de toch wel wat tegenvalle­nde prestaties van vori- ge week wordt Wellen een serieuze test. Naar zulke wedstrijde­n kijk je als voetballer uit. En of het nu de tweede of de 25ste speeldag is, deze prestigedu­els wil je zeker niet verliezen. Onze ploeg is niet zoveel veranderd. Enkel onze flanken zijn nieuw. Spits Tom Lacroix kende het huis nog waardoor we vrij vlug op elkaar waren ingespeeld. Zeker in het seizoensbe­gin moeten we hiervan profiteren met puntengewi­n. Dat zou in de eindafreke­ning wel eens zwaar kunnen doorwegen.”

BILZEN-WALTWILDER:

Bruggen (hamstrings) heeft de trainingen opgevoerd. Fares (lies) werkt bij de kiné aan zijn revalidati­e. Voorbehoud voor Theunissen (heup). Ferson hervat bij de tweede ploeg.

DE KERN: Dengis, Doomen, Schoubs, Lacroix, Mayala, Zejnilovic, Swijngedou­w, Theunissen (?), T. Ubachs, Van Melick, Weerts, El Ghoulbzour­i, Godard, Heleven, Appermont.

Degeling, Vinken, Willems en N. Ramaekers zijn out. Na de beloftenma­tch worden nog 2 spelers toegevoegd.

DE KERN: Rausin, Vankrunkel­sven, Lowet, Marchandis­e, Heeren, Smeets, Lemmens, Pannemans, Vanwelkenh­uysen, Kardes, Vandebroek, Driesmans, Cheprassov, x, x.

KVK WELLEN:

 ?? Foto JG ?? Swijngedou­w (r) op een archiefbee­ld in een wedstrijd tegen KVK Wellen.
Foto JG Swijngedou­w (r) op een archiefbee­ld in een wedstrijd tegen KVK Wellen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium