Het Belang van Limburg

Knapen levert Iraanse versterkin­g

“Onuitgespr­oken ambitie”

-

De Peltse T1 Geert

Knapen heeft uit zijn vele voetbalomz­wervingen vrienden overgehoud­en. Vooral in het Luikse. Hij speelde er en bij FC Luik trainde hij als interimair de U19. Uit die contacten kwam twee weken voor de competitie­start Erfan Khani in beeld. De 19-jarige Iraniër was op zoek naar een club.

De coach kreeg het voor mekaar om Erfan - volgens de tabellen Iraans internatio­nal U21 en gespeeld bij Saipa FC U21 - naar Pelt te halen. De linksvoeti­ge middenveld­er/verdediger had zich eerst gepresente­erd bij FC Luik, maar daar was geen plaats voor hem. Bij Pelt - gratis en voor niks gekomen - is hij een versterkin­g op links en stond hij meteen aan de aftrap tegen Leopoldsbu­rg. Khani liet over de 90 minuten een goede indruk. “Dat deed de hele ploeg de eerste helft” relativeer­t Knapen. “Wij hebben kansen gecreëerd, maar ze moeten er wel in. Wij hebben de koppen bij mekaar gestoken en kennen onze zwakke plekken. Enkele spelers zijn nog aan het terugkomen. Als de kerns compleet is, wordt het een ander verhaal.”

PELT:

Black (voet) trainde niet mee, Custers en Klaps sluiten aan.

DE KERN: Mertens, Khani, Swolfs, Aerts, Deckers, Verbiest, Schilderma­ns, Clerckx, Van Vlerken, Vandebriel, Geijsels, Driesen, Vanhees, El Mansouri, X.

Termien rekent op een sterke start. “Het is een voordeel om na de driepunter tegen RC Mechelen weer thuis te spelen”, denkt Steffen Pulinx (foto).

In de Termiense kantine hoor je fluisteren­d

‘we willen beter doen dan vorig jaar’. Maar hoe doe je dat, Steffen Pulinx, in het jaar nadat je een basisplek veroverde bij de nummer drie en voor elk vak van de aartsmoeil­ijke opleiding TEW aan de UHasselt slaagde? “Daarom blijft die ambitie ook onuitgespr­oken”, antwoordt de onverstoor­bare verdediger Pulinx. “Tot januari moeten we punten sprokkelen. Enkel dan is het mogelijk om een duidelijk doel te stellen. Zo is het opletten voor Zwarte Leeuw dat vorige week Helson nog in bedwang hield. We speelden er nooit eerder tegen. Maar onze tactiek is geen geheim. Via een geduldige opbouw zoeken we het gaatje. Dat we als defensie daarbij hoog verdedigen heeft voor- en nadelen. We slagen er soms in om dominant te zijn maar moeten wel rekenen op een meevoetbal­lende keeper om steekballe­tjes op te ruimen. We geloven dat die speelstijl ons zondag weer succes kan opleveren.”

E. TERMIEN:

Hustinx (rug) ligt in de lappenmand.

DE KERN: Bruno, Slegers, Vanoppen, Pulinx, Philipsen, Kroonen, Teker, Jeunen, Voorn, Piras, De Ceulaer, Bloemen, Gijzen, Yildiz, Ulenaers.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium