Het Belang van Limburg

Spiegelt zich aan SK”

-

Gruitrode-coach GEELEN

JEUGDWERKI­NG

Ulenaers: “In Meeuwen wordt bewust ingezet op de jeugd. De A-kern bestaat uit een dertiental spelers en de rest wordt aangevuld met jongeren. De taak voor Meeuwen is om een evenwicht te vinden tussen ambitie en jeugd. Vijf spelers van de eerste ploeg zijn ook trainer van een jeugdploeg­je. Dat bevordert de doorgroei. Ook is er een hele nauwe samenwerki­ng met de U21. Zij krijgen vaak dezelfde trainingen als die van de eerste ploeg.”

Geelen: “Bij ons speelt de jeugd op gewestelij­k niveau. Ook wij hebben een goede lichting bij onze U17 en plaatstsen daar dan ook onze beste jeugdtrain­er bij. De betere U21-spelers trainen dan weer mee met de eerste ploeg. Er wordt vanaf dit jaar nog meer ingezet op de jeugdwerki­ng.”

DE DERBY

Geelen: “Ik heb zelf 23 jaar bij Gruitrode gevoetbald en dus heel wat derby's meegemaakt. Alles wat rond die match hangt, maakt het zo speciaal. De spelers die elkaar door en door kennen, de sportieve rivaliteit tussen de clubs, de supporters, ... Maandag kreeg ik van de Jackboys al Whatsapp-berichten met foto’s van spandoeken die ze aan het maken waren. In zo’n matchen kan je als speler wat meer. Toch zal ik blij zijn als we een goede match spelen, al weet ik dat de uitslag natuurlijk ook belangrijk is.”

Meeuwen-coach ULENAERS Ulenaers: “Van de vier derby’s de voorbije twee jaar heb ik er geen enkele gewonnen. We moesten telkens de duimen leggen wegen een gebrek aan ervaring. Het wordt dus hoog tijd dat we nu wel eens de drie punten pakken. Ik heb gevraagd aan de jongens om die match tegen Gruitrode te benaderen als een andere match. Dan moet het ons lukken.”

 ?? Foto JEFFREY GAENS ?? Kurt Geelen en Kevin Ulenaers.
Foto JEFFREY GAENS Kurt Geelen en Kevin Ulenaers.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium