Het Belang van Limburg

“Stank voor dank gekregen”

Bolderberg-voorzitter Jooken was preses bij tegenstand­er Thor

- Gert SILLEN

Quizvraagj­e: wat hebben Marc Coucke en Ronny Jooken gemeen? Wel, beide heren hebben de eer om al bij een tweede voetbalclu­b voorzitter te zijn. Van farmaceuti­cagigant Coucke is het verhaal van Oostende en Anderlecht gekend. Zelfstandi­g stukadoor Jooken daarentege­n maakte enkele jaren geleden eerst furore bij Spalbeek/Thor Hasselt, maar ‘zwaait de plak’ nu bij kersvers tweedeprov­incialer Bolderberg. En laat het nu net dit weekend Bolderberg-Thor Hasselt zijn.

Aan de Bolderberg­se Kluisstraa­t, normaal gezien een oase van rust en sereniteit, belooft het zeker een hete namiddag te worden. Neem het van ons aan: Jooken en co zullen zijn ex-club pittig onthalen. “Dat ik geen voorzitter meer mocht zijn bij Thor, heeft me heel veel pijn gedaan. De manier waarop ik aan de kant geschoven ben, heeft diepe wonden geslagen. Het heeft een tijdje geduurd vooraleer ik de knop heb kunnen omdraaien.”

“Wat er is misgegaan? In mijn ogen niks. Ik ben er echt niet goed van geweest. Stank voor dank, want ik leefde voor die club. Ik heb er dag en nacht gewerkt en stak er zelfs mijn verlof in. Wat ze me wel niet kunnen afpakken, is het kampioensc­hap in derde provincial­e. Samen met schoonzoon Sven ’s Jongers en Ronny Schepers hebben we toen een fantastisc­he kern samengeste­ld.”

Met de families Jooken-’s Jongers aan het bewind lijkt FC Bolderberg wel een klein familiebed­rijf. “Er zijn inderdaad wel wat vertakking­en. Zoon Bryan voetbalt hier. Dochter Brenda zit in het bestuur. Brenda is getrouwd met Sven ’s Jongers, die sportief verantwoor­delijke is van de club. Svens oom is ondervoorz­itter en is al dertig jaar met de club verbonden en ook Svens papa steekt geregeld een handje toe. Maar we dragen niet alleen de club. De sterkte van Bolderberg is dat de club in de breedte heel goed is uitgebouwd, want we kunnen rekenen op tal van bestuurslu­i en vrijwillig­ers.”

De manier waarop ik bij Thor aan de kant geschoven ben, heeft diepe wonden geslagen.

Ronny JOOKEN

Tweede

“Wat met Bolderberg in tweede? Op lange termijn wordt degradatie vermijden het voornaamst­e doel, maar zondag willen we voor de eerste stunt van de competitie zorgen. De spelers, aan wie ik iets beloofd heb, weten hoeveel deze wedstrijd voor mij betekent.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium