Het Belang van Limburg

Orléans (jaarduiven): Danny en Bjorn Knaepen “Uitgereken­d onze triestigst­e duif ooit wint”

-

De familie Knaepen uit Nieuwerker­ken behaalde op de Orléans-vlucht bij de jaarduiven een eerste provincial­e zege. “En dat met onze triestigst­e duif ooit”, reageren vader Danny (54) en Bjorn (26).

Nieuwerker­ken telde ooit het hoogste aantal duivenmelk­ers per inwoners. In de Kruisstraa­t, waar de familie Knaepen speelt, staat de duivenspor­t nog steeds centraal.

“Mijn grootvader, Pierre Kempeneers (82), woont naast ons en daarnaast woont Kris Notenboom. Onze straat is een echte duivenhots­pot”, lacht Bjorn. “Zelf hebben we in het verleden al alle andere noteringen in het provinciaa­l klassement ‘gewonnen’, maar de

Die kwam er nu dus uit Orléans. Vader en zoon Knaepen, die met zo’n 35 weduwnaars spelen, zetten dit jaar ook hun eerste stapjes in het duivinnens­pel. “Maar het is nog afwachten of we hiermee verdergaan”, zegt vader Danny. “Zowel Bjorn als ik gaan nog voltijds werken en voor het duivinnens­pel is tijd nodig... Mensen zeggen dat het alleen op water en graan gaat, verkopen zever.”

kers op

de

taart

ontbrak.” De basisrasse­n zijn van Jozef en Carlo Lenaerts en Hayen (Gorsem). “Het is Jef, die ons met naast topduiven - ook met heel wat advies ondersteun­t.” De moeder van de winnaar is rechtstree­ks van Jan Evens (Meeuwen). “Onze Orléans-winnaar is onze triestigst­e duif ooit: weinig vuur op het hok, gaat altijd als laatste eten.” Zoon Bjorn is naast de duivenspor­t ook actief in het voetbal. “Ik speel nu al enkele seizoenen voor Donk, maar in de match tegen Ham United geraakte ik geblesseer­d. Als de ploegmaats dit lezen, zal ik ze wellicht moeten trakteren op een bak bier.”

 ?? FOTO DAKI ?? Bjorn en Danny Knaepen, grootvader Pierre Kempeneers en vriend/leverancie­r Jan Evens.
FOTO DAKI Bjorn en Danny Knaepen, grootvader Pierre Kempeneers en vriend/leverancie­r Jan Evens.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium