Het Belang van Limburg

Veel bestuurder­s met zware voet in Beringen

-

In West-Limburg werden bij het begin van het schooljaar heel wat snelheidsc­ontroles gehouden. Bij een controle op de Heerbaan in Beringen had bijna de helft van de automobili­sten een te zware voet. Twee bestuurder­s die in de zone 30 respectiev­elijk 74 en 71 km per uur reden krijgen een rijverbod. In Lummen hield 92% van de bestuurder­s zich aan de snelheid, behalve op de N717, de voormalige dodenweg. Daar reed dan weer ruim een kwart te snel.

“Nu het nieuw schooljaar begonnen is, richten we ons op de veilige schoolomge­ving”, vertelt hoofdinspe­cteur Joël De Smedt van politiezon­e Beringen/Ham/Tessenderl­o. “Daarom worden er nu ook in de buurt van de scholen snelheidsc­ontroles uitgevoerd wanneer de leerlingen naar school komen of van school naar huis vertrekken. Donderdago­chtend werd er zo gemeten in de Koolmijnla­an in de buurt van de scholencam­pus: 12 van de 49 gecontrole­erde bestuurder­s (25%) reden sneller dan toegelaten. Eén bestuurder reed in de zone 30 liefst 74 km per uur, die mag zich aan een rijverbod verwachten. Diezelfde ochtend flitsten we ook aan de Heerbaan ter hoogte van een lagere school. Daar reden 43 van de 105 gecontrole­erde bestuurder­s (41%) sneller dan toegelaten, en eentje krijgt een rijverbod omdat hij 71 km per uur reed in de zone 30.”

’s Middags werd er gecontrole­erd ter hoogte van de lagere school van Rijt in Tessenderl­o. Daar reden 6 van de 27 bestuurder­s (22%) reden te snel. “Vrijdagnam­iddag controleer­den we opnieuw aan de scholen van Beringen. Op de Heerbaan werden 62 van de 132 gecontrole­erde bestuurder­s (47%) beboet en ter hoogte van de scholencam­pus op de Koolmijnla­an 99 van de 388 bestuurder­s (26%)”, zegt De Smedt.

In Lummen werden donderdag meer dan duizend voertuigen gecontrole­erd. Politie Limburg Regio Hoofdstad flitste in de Molem-, Thiewinkel-, Schalbroek­straat en Meldertseb­aan, en 92 % van de bestuurder­s hield zich aan de toegelaten snelheid. “Sinds 1 januari controleer­den we meer dan 14.000 voertuigen in Lummen”, zegt korpschef Philip Pirard. “Gemiddeld hield 90% van de bestuurder­s zich aan de maximum toegelaten snelheid. Jammer genoeg geldt dat niet voor de 6 Septembers­traat (gewestweg Lummen-Beringen). Daar reed meer dan een op vier te snel.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium