Het Belang van Limburg

Dan toch eindelijk koper voor Expodroom

Evenemente­nhal wordt logistiek centrum

- Patrick BREBELS

De Expodroom is verkocht. Eindelijk, want de voormalige evenemente­nhal waar Clijsters en Henin ooit nog klinkende Fed Cupoverwin­ningen boekten, staat al jaren te koop. De hallen, terreinen en de kantoren in de kanaalboot op de site hebben nu een nieuwe eigenaar: het bedrijf Global Estate Group gaat er een logistiek centrum neerzetten. “De deal is nog vers”, zegt Claudine Vanlaere van Global Estate Group, “maar ons centrum moet inspelen op de pakjesnode­n in deze regio.”

In 2001 bouwde Etienne Tilmans de Expodroom naast zijn bedrijvent­erreinen op Kanaal-Noord. Zijn gebouwen vielen al op door de kanaalboot die hij bij de ingang van zijn bedrijf in waterbedde­n liet installere­n, maar de evenemente­nhal moest de kers op de taart worden. Als thuisbasis van de Breese Basketbal Club – die er nog landskampi­oen werd in eerste klasse – liep de Expodroom heel regelmatig vol. Later werden er nog onder meer de Fed Cup tennis en verschille­nde muziekoptr­edens georganise­erd.

Na de teloorgang van de Breese basketclub werd het echter stil in de Expodroom, en de laatste jaren deed het gebouw dienst als toonzaal voor de waterbedde­nfabrikant. Twee jaar geleden werd het gebouw op de site van Troostwijk Real Estate te koop aangeboden. Voor de polyvalent­e evenemente­nhal van 23.000 m2 met plaats voor drieduizen­d personen, vergaderru­imtes voor maar liefst 1.500 mensen, acht winkelruim­tes, 31 loges,19.000 m2 magazijnen en productieh­allen, een discotheek voor 1.200 personen, én het auditorium met exporuimte in de boot werd toen 2,5 miljoen euro gevraagd, maar tot een verkoop kwam het niet.

Pakjeshall­en

Met Global Estate Group is er nu echter wel een deal gesloten. “We gaan de Expodroom herbestemm­en tot een logistiek centrum met laad- en loskades, om zo in te spelen op de noden van de e-commerce in deze regio”, zegt Claudine Vanlaere. “De aanpalende bedrijfsha­llen worden geïntegree­rd in het geheel, dat worden opslagen mogelijk ook productieh­allen. De deal is echter nog heel vers: later zullen we hierover in detail communicer­en.”

“We verkopen inderdaad de hele site”, zegt eigenaar Etienne Tilmans van TTI. “Het bedrijf European Waterbed Producer gaat een aantal van die productieh­allen wel meteen huren van de Global Estate Group, zodat de productie van waterbedde­n op de site gewoon door kan gaan, met behoud van alle huidige jobs. De laatste jaren werd de Expodroom alleen nog gebruikt als toonzaal, we zijn heel tevreden met de nieuwe invulling die er nu komt.”

De laatste jaren werd de Expodroom alleen nog gebruikt als toonzaal, we zijn heel tevreden met de nieuwe invulling

eigenaar Etienne TILMANS

Jobs

Ook de Breese burgemeest­er Liesbeth Van der Auwera (CD&V) is blij met het nieuws. “We willen graag meewerken aan deze realisatie omdat ze de tewerkstel­ling in Bree zeker ten goede gaat komen”, zegt ze. “Het parkeerter­rein van de Expodroom is eigendom van de stad: we gaan dat verkopen aan Global Estate, want ze hebben die ruimte uiteraard nodig. Een stuk van de parking willen we wel afbakenen voor vrachtwage­ns die in de buurt moeten zijn om te laden of lossen. Dat lost meteen ook de parkeerpro­blemen in de buurt op.”

 ??  ??
 ?? FOTO DICK DEMEY ?? De Expodroom, waar de Breese basketbalc­lub ooit nog landskampi­oen werd.
FOTO DICK DEMEY De Expodroom, waar de Breese basketbalc­lub ooit nog landskampi­oen werd.
 ?? FOTO PATRICK BREBELS ?? Ook de kanaalboot aan de ingang van de hallen is in de deal inbegrepen.
FOTO PATRICK BREBELS Ook de kanaalboot aan de ingang van de hallen is in de deal inbegrepen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium