Het Belang van Limburg

Langste brug in kunststof geplaatst in Mal

-

Vrijdagoch­tend werd een fietsbrug over de Jeker geplaatst tussen de Dreef en de Keerstraat in Mal. Het gevaarte weegt 8 ton en is 5 meter breed. Met een lengte van 17 meter is het de langste brug in kunststof van België.

De fietsbrug tussen de Dreef in Nerem en de Keerstraat in Mal moet zorgen voor een veilige en vlotte verbinding tussen het stadscentr­um - via de Kevie - en het industriet­errein Tongeren Oost met onder meer Sportoase. Uniek is dat de brug, die volledig vervaardig­d is uit kunststof, als een geheel werd geleverd en geplaatst. De brug werd bij FiberCore in Rotterdam gefabricee­rd.

“Het drie meter brede fietspad tussen Dreef en Keerstraat wordt weldra aangelegd in asfaltverh­arding”, zegt schepen van Openbare Werken An Christiaen­s (CD&V). “De brug is gemaakt uit vezelverst­erkt kunststof composiet en heeft een balustrade zoals de bruggetjes in Nerem. Een composiete­n fietsbrug is onderhouds­vrij, kan snel geplaatst worden en is ongevoelig voor dooizout of roest. De brug kost 97.000 euro en de totale kostprijs van de werken is geraamd op 240.000 euro.” “Binnenkort zal men van aan de Moerenpoor­t met de fiets tot aan de Sportoase of tot op Tongeren-Oost geraken via de volkstuint­jes, de Kevie en over de fietsbrug”, vult burgemeest­er Patrick Dewael aan. “Een goede en veilige fietsverbi­nding is belangrijk om mensen aan het werk te krijgen op TongerenOo­st. Ook het sluitstuk van het fietstraje­ct aan Sportoase kan aangelegd worden en samen met de scholen zullen we werk maken van een schoolrout­ekaart.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium