Het Belang van Limburg

U21 klaart klus in Malta, Schrijvers scoort

-

De Belgische nationale U21 blijven op koers voor het EK 2019. De jonge Duivels hebben vrijdagavo­nd in en tegen Malta met 0-4 gewonnen. Aanvoerder Siebe Schrijvers zorgde voor de tweede goal.

De U21 van Johan Walem hadden geen kind aan de leeftijdsg­enoten van Malta. Anderlecht-spits Dimata opende al vroeg de score, vervolgens werd die uitgebreid door Schrijvers (Club Brugge), Lukebakio (Düsseldorf) en invaller Leya Iseka (Toulouse). De ploeg had overigens een Limburgs accent. Jackers, Vanheusden, De Norre en Schrijvers begonnen aan de partij, STVV-middenveld­er De Sart viel in.

Door de zege tegen Malta blijven de jonge Duivels samen met Zweden, dat met 1-0 won van Hongarije, op kop in hun kwalificat­iegroep. Die Hongaren zijn dinsdag in Boedapest de tegenstand­ers van België. Op de slotspeeld­ag staat op 16 oktober nog de clash tussen Zweden en België op het programma, wellicht wordt er dan pas over groepswins­t beslist. De negen groepswinn­aars plaatsen zich rechtstree­ks voor het EK in Italië en San Marino. De vier beste tweedes verdelen de twee resterende tickets via play-offs. Het EK geldt als kwalificat­ietornooi voor de Spelen. (bfa)

BELGIË U21: Jackers – Cools, Vanheusden, Faes, De Norre – Bastien (63’ De Sart), Vanlerberg­he, Schrijvers – Lukebakio (80’ Saelemaeke­rs), Dimata (63’ Leya Iseka), Mbenza

DOELPUNTEN: 11’ Dimata 0-1, 18’ Schrijvers 0-2, 59’ Lukebakio 0-3, 69’ Leya Iseka 0-4.

 ??  ?? FOTO INSTAGRAM
FOTO INSTAGRAM

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium