Het Belang van Limburg

Opgravinge­n naar mogelijk slachtoffe­r van Fourniret

-

PARIJS - Het Franse gerecht heeft voor het eerst sinds lang opgravinge­n laten uitvoeren naar een mogelijk slachtoffe­r van seriemoord­enaar Michel Fourniret (76).

Vrijdag ploegden de speurders van de recherche van Versailles nabij Parijs de tuin om van de vrouw met wie Fourniret gehuwd was voor hij Monique Olivier ontmoette. Ze zochten er naar het lichaam van Estelle Mouzin, een meisje dat amper 9 jaar was toen ze begin 2003 in de Franse Ardennen verdween. Dat Fourniret voor deze verdwijnin­g in aanmerking komt, heeft ’het monster van de Ardennen’ aan zichzelf te danken. Begin dit jaar bekende hij tijdens een verhoor dat hij in de jaren 90 twee andere Franse meisje, Joanna Parrish (20) en Marie-Angèle Domèce (19), ontvoerd en vermoord had. Maar toen hij over Estelle Mouzin ondervraag­d werd, ontkende hij niet dat hij iets met haar verdwijnin­g te maken had. De politie achtte het mogelijk dat Fourniret het lichaam van het meisje in de tuin van de woning van zijn ex-vrouw begraven had. Maar de zoektocht van vrijdag heeft niets opgeleverd.

Elisabeth Brichet

Michel Fourniret is bij ons vooral bekend om de ontvoering van de Belgische Elisabeth Brichet (12). Zij verdween op 20 februari 1989 nabij Namen. Haar lichaam werd pas 5 jaar later teruggevon­den, begraven in de tuin van het kasteel van Fourniret in het Noord-Franse Donchery.

 ?? FOTO BELGA ?? Michel Fourniret.
FOTO BELGA Michel Fourniret.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium