Het Belang van Limburg

“Ik kon niet bewijzen dat schade er al was”

OPGELOST

-

BILZEN - Twee maanden na de aankoop, vertoonde de nieuwe televisie van Danielle Slechten een ‘schermbreu­k’. Volgens Danielle het gevolg van een zichtbare schade die er al bij levering was. Toch had ze geen recht op een gratis herstellin­g. Ze had de schade meteen na aankoop moeten melden.

“Begin maart bestelde ik online een televisie, van Samsung, bij MediaMarkt. Kostprijs 495 euro. Bij de levering dacht ik een stipje te zien in de rechterben­edenhoek, maar ik schonk er geen aandacht aan. Twee maanden later verscheen in het televisieb­eeld plots een streep van 10 centimeter, waar de kleuren door elkaar liepen.” “Ik nam contact op met MediaMarkt, kreeg telefoon van hun werkplaats Servilux en een medewerker onderzocht mijn televisie telefonisc­h.”

“Daarna kreeg ik een mail, dat mijn scherm stuk was en dat dit niet onder garantie viel. Ik moest 36 euro betalen voor een prijsoffer­te, waaruit bleek dat de prijs voor de herstellin­g wellicht even hoog zou oplopen als de aankoop van een nieuw toestel.”

“Ik heb protest aangeteken­d bij MediaMarkt, maar ik kreeg het antwoord dat ‘er een voorwerp tegen het product is gekomen’. Het is inderdaad moeilijk te bewijzen dat dat puntje, dat de oorzaak is van het defect, al aan de televisie was toen hij werd geleverd.” “Maar wat ik wél kan aantonen, is dat het toestel dat is geleverd, niet het toestel is dat ik heb besteld. Dat heb ik vastgestel­d toen MediaMarkt me, na mijn protestbri­ef, vroeg om het model en de factuur door te sturen.

Hij is kleiner, en goedkoper dan de tv waarvoor ik betaalde.” “Onze televisiet­oestellen zijn zo ingepakt, dat het quasi onmogelijk is dat ze met beschadigi­ngen worden geleverd. Is er toch schade, dan hebben klanten twee dagen de tijd om dit te melden, na de aankoop in de winkel of de levering na een online-aankoop. Ze hebben ook een herroeping­srecht van veertien dagen, wanneer het geleverde toestel niet is wat men besteld heeft”, stelt MediaMarkt. “Vermits mevrouw Slechten pas na drie maanden melding heeft gemaakt van de schade, en van het feit dat het geleverde toestel niet is wat ze had besteld, moet MediaMarkt, volgens de letters van de wet, niets doen behalve het prijsversc­hil tussen de twee toestellen terugbetal­en. Die meerprijs is zestien euro.” Toch is MediaMarkt bereid om in dit geval, uitzonderl­ijk, over te gaan tot een ruil.

“Niet omwille van de schade. Wel omdat MediaMarkt inderdaad een verkeerd toestel heeft geleverd. Het beeldscher­m van het toestel dat mevrouw had besteld is één inch groter dan hetgene dat ze heeft gekregen. Dat verschil is met het blote oog niet waarneemba­ar. Voor het overige is het geleverde en bestelde toestel identiek.” “Het gaat om een menselijke fout, die gebeurd is bij de ‘picking’. Van het toestel dat mevrouw Slechten tijdens onze BTW-actie heeft gekocht, is nog één exemplaar in stock overgeblev­en. Dat moet het toestel zijn dat mevrouw Slechten had besteld, maar dus is blijven staan. Dat toestel zullen we dan ook bij haar leveren.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium