Het Belang van Limburg

Feestzaal volgend weekend opnieuw open na brand

-

Feestzaal De Schuur in Alken kan volgend weekend opnieuw de deuren openen. De oude hoeve werd vrijdagavo­nd getroffen door een zware dakbrand die voornameli­jk toesloeg in de middenbeuk van het gebouw.

“Gelukkig heeft de feestzaal zelf weinig te lijden gehad van de brand”, zegt Pieter Jorissen, zaakvoerde­r van feestzaal De Schuur in Alken. “Maandag wordt dat gedeelte van het dak hersteld. Na die werken is het gebouw opnieuw operatione­el voor feesten. Vooral het middengede­elte en voornameli­jk het dak werden het zwaarst getroffen. De ruimte deed vooral dienst als opslagplaa­ts van meubilair en materialen die gebruikt worden voor feestactiv­iteiten buitenshui­s. De geplande feesten van het afgelopen weekend hebben we kunnen verplaatse­n en toch laten doorgaan op andere locaties van ons bedrijf Global Cuisine. Er is ook goed nieuws voor de volgende weken, want alle hier geplande feesten kunnen plaatsvind­en in De Schuur”, zegt Pieter Jorissen. “Intussen is er al een schoonmaak­ploeg aan het werk geweest. Naar de oorzaak van de brand is het nog gissen. Het gaat vermoedeli­jk om een kortsluiti­ng in een van de afzuigtoes­tellen van de ventilatie. Maar om de exacte oorzaak te kennen, is het wachten op de experts van de verzekerin­g die maandagnam­iddag de inspecties komen uitvoeren”, besluit Pieter.

 ?? FOTO JOZEF CROUGHS ?? Een schoonmaak­ploeg is afgelopen weekend al aan de slag gegaan nadat een brand vrijdag De Schuur teisterde.
FOTO JOZEF CROUGHS Een schoonmaak­ploeg is afgelopen weekend al aan de slag gegaan nadat een brand vrijdag De Schuur teisterde.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium