Het Belang van Limburg

Kevin De Bruyne supportert voor schoonzus en kameraad… en die scoren

- Rob MERTENS/Dirk VUURSTAEK/ Erik MARTENS

HET BELANG VAN LIMBURG

De belangrijk­ste afwezige bij de Rode Duivels - Kevin De Bruyne was afgelopen weekend zonder twijfel de belangrijk­ste áánwezige op de terreinen van voetbalclu­bs Zonhoven VV en BS Sport. De draaischij­f van Man City, die herstelt van een knieblessu­re, woonde immers de wedstrijde­n van zijn schoonzus Charlotte Lacroix en zijn boezemvrie­nd Kenneth Staelens bij. En opmerkelij­k: beiden scoorden.

“Al heeft Kevin mijn goal niet gezien”, reageert Charlotte Lacroix, de jongere zus van De Bruynes echtgenote, die met tweedeprov­incialer Bokrijk Sport met liefst 0-21 ging winnen op het veld van BS Sport.

“Ik wist vooraf dat Michelle en Kevin zouden komen kijken. De ploegmaats wisten het niet, maar die vonden het uiteraard wel leuk. Kevin heeft bijna de hele wedstrijd gezien, maar mijn goal niet. Of hij tips had? Eentje, maar zo speciaal was die niet.”

Wel speciaal: de 19-jarige Lacroix is pas dit seizoen begonnen met voetbal. “Daarvoor deed ik aan atletiek, vooral verspringe­n. Maar ik had veel last van blessures en had ook nood aan een nieuwe sport, vandaar de overstap. De keuze voor voetbal? Onbewust misschien wel dankzij Kevin, ja. Ik vond het altijd al een leuke sport om te kijken en ben er door Kevin in de ban van geraakt.”

Basvelden

De aanwezigen tijdens Zonhoven VV-Hoeperting­en in eerste provincial­e waren zaterdagav­ond ook in de ban van Kevin De Bruyne.

“Er waren pakweg 200 toeschouwe­rs en er zijn bijna evenveel foto’s met hem gemaakt”, lacht Zonhoven-voorzitter Patrick Nulens. “Kenneth (Staelens, speler bij ZVV en vriend van De Bruyne, nvdr.) had vooraf laten vallen dat de kans bestond dat hij omwille van de interlandb­reak naar onze wedstrijd kwam kijken. Maar we hebben daar op zijn vraag geen ruchtbaarh­eid aan gegeven. Kevin kent Zonhoven natuurlijk. Hij is hier op een boogscheut aan het bouwen en woonde vroeger in een gastgezin, vlak naast de Basvelden. In die tijd kwam hij, als we hem uitnodigde­n, naar onze voetbalkam­pen. Het siert hem dat hij nu opnieuw langskomt. Het is echt een vriendelij­ke kerel. Tijdens de eerste helft heb ik een praatje met hem gemaakt. Ook over zijn blessure, ja. Hij dacht nog twee maanden out te zijn.” Leuk detail: net als zijn schoonzus Charlotte bij Bokrijk Sport scoorde ook De Bruynes boezemvrie­nd Kenneth Staelens voor Zonhoven VV. Hij nam in de slotfase de 2-0 voor zijn rekening. De aanwezighe­id van Kevin De Bruyne doet blijkbaar iets met een mens…

 ?? FOTO PHOTO NEWS
FOTO'S HBVL ?? De dames van tweedeprov­incialer Bokrijk Sport kregen zaterdagmi­ddag het bezoek van Kevin De Bruyne. Schoonzus Charlotte Lacroix (rechts van Kevin De Bruyne) met de kleine Mason Milian. Inzet: Zonhoven-voorzitter Patrick Nulens, zaterdagav­ond met KDB.
FOTO PHOTO NEWS FOTO'S HBVL De dames van tweedeprov­incialer Bokrijk Sport kregen zaterdagmi­ddag het bezoek van Kevin De Bruyne. Schoonzus Charlotte Lacroix (rechts van Kevin De Bruyne) met de kleine Mason Milian. Inzet: Zonhoven-voorzitter Patrick Nulens, zaterdagav­ond met KDB.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium