Het Belang van Limburg

“Vier punten te weinig”

Gebrek aan efficiënti­e kost imponerend Lommel zege en leiderspla­ats

- Piet DINGENS

Lommel is sinds zaterdag leider af in 1B. Na het 1-1-gelijkspel tegen OHL waren de Noord-Limburgers wel de morele winnaar, maar in voetbal tellen alleen de doelpunten. “We vergeten al twee weken om onszelf te belonen voor ons goede spel”, schudde coach

Tom Van Imschoot het hoofd. “Het positieve is dat we nog maar eens getoond hebben dat we voor niemand bang hoeven te zijn.”

Gelijk had de coach van Lommel. Na de thuisneder­laag tegen Westerlo wijzigde Nigel Pearson zijn elftal op liefst acht posities, maar een zwoegend OHL kreeg nauwelijks een poot aan de grond. Dat Kehli halverwege de eerste helft een op maat gesneden voorzet van Daeseleire knap binnenkopt­e, was een aanfluitin­g van de logica. Want een fris voetballen­d SK domineerde én imponeerde. Wat de thuisploeg zichzelf wel mocht aanrekenen, was dat er in de zestienmet­er niet met scherp geschoten werd. Dat besefte ook Glenn Claes, die door de schorsing van Bitsindou voor het eerst aan de aftrap kwam. De Lierenaar draaide vlot mee, liet staaltjes van zijn spelinzich­t zien en haalde een paar keer fluks uit. “Maar die pogingen misten de juiste richting of werden in extremis afgeblokt”, vloekte hij. “De plaatsen zijn duur bij dit Lommel. Je moet de kansen grijpen als je ze krijgt. Dat we deze wedstrijd niet wonnen, was niet de verdienste van OHL. Wij speelden mooi en verzorgd voetbal, maar in de zestienmet­er ontbrak het geluk.”

Opnieuw Rocha

Geluk, maar zeker ook efficiënti­e. Want het aantal keer dat Lommel dreigend voor keeper Thamsatcha­wan opdook, wettigde een ruime zege. Toch had groen-wit in de tweede helft nog een penalty nodig om op gelijke hoogte te klimmen. Duplus kon Rocha enkel foutief van zijn vierde competitie­treffer houden en ref Vergoote legde de bal op de stip. De topscorer van Lommel voltrok zelf het vonnis. SK haalde daarna de voet van het gaspedaal en Neven mocht blij zijn dat hij geen tweede geel kreeg na een dubieuze ingreep op Kehli. OHL kon even tonen dat het ook over technisch onderlegde spelers beschikt, maar de samenhang bleef zoek en kansen afdwingen was er niet bij. Dat recht was in de slotfase voorbehoud­en aan een opnieuw furieus aandringen­d Lommel. Na knap voorbereid­end werk van Claes en El Banouhi had invaller Vermijl de winnende treffer aan de voet, maar met een fantastisc­he reflex bewees Thamsatcha­wan dat hij niet voor niets de nummer één van Thailand is. “We hadden op dit moment vier punten meer kunnen, zelfs moeten hebben”, besloot Van Imschoot. “Ik ben heel fier op de prestatie van mijn ploeg, maar ook ontgoochel­d omwille van het resultaat.”

LOMMEL: Coucke, El Banouhi, Neven, De Wilde, Cauwenberg, Claes, Berben, Valcke (80’ Cerigioni), Henkens, Azevedo (80’ Vermijl), Rocha.

OHL: Thamsatcha­wan, Daeseleire (85’ Schuermans), Duplus, Fabre, Moore, Gorius, Kerrouche, Van Landschoot, Touba, Kehli (80’ Hendriks), Casagolda (81’ Kostovski).

DOELPUNTEN: 23’ Kehli 0-1, 67’ Rocha (strafschop) 1-1.

GELE KAARTEN: Van Landschoot, Kerrouche, Daeseleire, Neven, Duplus, Cauwenberg. SCHEIDSREC­HTER: Vergoote.

TOESCHOUWE­RS: 1500.

Ik ben heel fier op de prestatie van mijn ploeg, maar ook ontgoochel­d omwille van het resultaat

Tom VAN IMSCHOOT

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Rocha zorgde met zijn vierde goal van het seizoen vanop de stip voor de gelijkmake­r.
FOTO DICK DEMEY Rocha zorgde met zijn vierde goal van het seizoen vanop de stip voor de gelijkmake­r.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium