Het Belang van Limburg

Mega Kobe wint voor eigen volk

-

In de marge van het grote WK kroop Heppenaar Kobe Pauwels (13) in een heldenrol in de Academy. Zijn zegetrofee kreeg hij uit handen van de Braziliaan Felipe Massa, tegenwoord­ig voorzitter van de internatio­nale kartingfed­eratie. “Proficiat, en tot de volgende keer, zei hij”, glunderde Pauwels.

“Om het te maken in de autosport heb je veel steun en een budget nodig, maar bovenal veel talent. Dat haal je er hier uit. De Academy is de school van de karting en wie hier vooraan rijdt, zien we binnenkort hogerop terug.” Mooie woorden van Felipe Massa, vice-wereldkamp­ioen F1 voor Ferrari, winnaar van elf GP’s en de komende jaren actief in de elektrisch­e Formule E. Het belooft het beste voor Kobe Pauwels, die voor eigen volk een puntgaaf weekend reed. Hij won twee van zijn vier heats en startte als derde. De Braziliaan Guillerme De Figueiredo nam hij kort na de start te grazen, de Spanjaard Jose Maria Navalon Boya moest in de tweede ronde voor de bijl. Die twee rukten zich los en het bleef nagelbijte­n tot de finish, maar Pauwels hield stand. Voor de eindzege in de Academy kwam Pauwels één punt tekort tegen Boya.

“Mijn start was heel goed en ik kon goed inhalen”, vertelde Mega Kobe. “Op het einde was ik de ronden aan het aftellen. Ik had weinig voorsprong, maar dat hoefde niet. Of hij nu dicht of ver achter me reed, ik moest alleen maar voor hem over de streep rijden. Dat is gelukt. Dit is mijn mooiste overwinnin­g, voor eigen volk en voor het WK.”

Kobe Pauwels wordt volgend jaar in de OK verwacht, de hoogste kartingkla­sse zonder versnellin­gsbak. Op termijn lonkt hij meer naar de rallycross dan naar de F1. “Mijn favoriete F1-rijder is Lewis Hamilton. Maar mijn grote voorbeeld is mijn papa. Die heeft me alles geleerd en staat altijd klaar als het wat minder gaat.”

 ?? FOTO JEFFREY GAENS ?? Kobe Pauwels wint de Academy en krijgt zijn trofee uit handen van Felipe Massa.
FOTO JEFFREY GAENS Kobe Pauwels wint de Academy en krijgt zijn trofee uit handen van Felipe Massa.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium