Het Belang van Limburg

“Te veel misverstan­den”

United geeft ruime voorsprong te gemakkelij­k uit handen

- Raf COMANS

Limburg United blies warm en koud in het oefenduel tegen Leiden. In acht sprankelen­de minuten in het derde kwart liepen de rood-witten 64-49 uit om daarna de Nederlande­rs met Thompson (30 punten) als uitblinker - over zich heen te laten walsen. United moet het duidelijk van zijn afstandsho­ts hebben (12 driepunter­s) en verdedigen­d worden te veel gemakkelij­ke open shots weggegeven.

Spelverdel­er Kenny Barker en power forward Jonas Delalieux hebben de trainingen hervat, maar bleven voorzichti­gheidshalv­e nog aan de kant. Omdat er vlak voor de wedstrijd nog een handbalmat­ch had plaatsgevo­nden, was er onvoldoend­e tijd om de wedstrijdv­loer te leggen. Daardoor werd er op het oefenparke­t, met een wirwar van lijnen, gespeeld. En ook de wedstrijdb­al voelde niet lekker aan. Op vraag van de spelers werd er drie keer van bal gewisseld tijdens de match. Vooral Paul Carter had er problemen mee en kwam maar moeilijk in de wedstrijd. Hemeleers, Depuydt en Dedroog startten in de basis en deden dat uitstekend.

Tate Unruh stelde vast dat er duidelijk nog veel werk aan de winkel is. “Zowel verdedigen­d als aanvallend moet het een stuk beter. Met zoveel nieuwe jongens vraagt dat natuurlijk tijd. Er zijn nog te veel misverstan­den op het terrein. Maar we komen er wel. Het was al beter dan vorige week. Dit team is slimmer dan dat van vorig jaar en er is veel talent. We hebben alles om mee te doen voor een plaats in de top vier”, is de Amerikaan, die zaterdag als kapitein op het wedstrijdb­lad stond, overtuigd. Inside lijken de Limburgers nochtans kwetsbaar omdat er geen waardige vervanger is voor Khaliq Spicer. Vooral tegen de echte topploegen zou dat wel eens een probleem kunnen zijn.

QUARTERS: 22-18, 18-20 (40-38), 27-24 (67-62), 14-22.

HUBO LIMBURG UNITED: CARTER 5+10, HEMELEERS 0+0, DEPUYDT 6+2, DEDROOG 5+3, SPICER 7+0, Mukubu 0+2, Morris 5+5, Kohajda 0+0, Unruh 6+10, Kuta 2+2, Price 4+7.

 ?? SERGE MINTEN ?? Spicer pakt uit met een dunk.FOTO
SERGE MINTEN Spicer pakt uit met een dunk.FOTO

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium