Het Belang van Limburg

Hasselt bombardeer­t Esneux

-

Elf bommen (Vanhove 6x waarvan 5 in het eerste kwart, Moons 4x en Hermans 1x) zetten Hasselt in Esneux goed op weg naar een belangrijk­e eerste overwinnin­g. Van 7-23 na 6' ging het naar 10-38 na het eerste kwart. Hasselt hield de focus en pakte de drie punten verdiend mee naar huis. Tongeren kreeg in Aarschot 40 minuten een zoneverded­iging tegen. Na een goede start onder leiding van Eskens kwam de thuisploeg terug. Het bleef een spannende wedstrijd tot drie minuten voor het einde. Vier opeenvolge­nde driepunter­s van Moonen, Claes en Hertay zetten Tongeren dan op weg naar winst. De tien punten van Hertay in die slotfase waren doorslagge­vend. Sint-Truiden won ruim van Bornem ondanks dat het de geblesseer­den Claus, Audoor en Bormans moest missen en De Smet met vakantie was. Na een sterke start sloeg Haling in het tweede kwart een definitiev­e kloof. Lamot maakte met 35 punten voor Bornem meer dan de helft van de totale punten (67) van zijn ploeg.

Zolder kwam in Gembo snel in foutenlast. Het kwam het dipje dat het tijdens het tweede quarter had nadien niet meer te boven.

Bij de vrouwen kende Houthalen geen problemen met Houtem. Het hield het tempo hoog en deed een goede job in defense. Conditione­el stond het veel sterker tegen een zwakke tegenstand­er. Zonhoven speelde een sterke wedstrijd tegen Arendonk, maar kwam op het einde tekort. Verbrandt, die vorig jaar nog in eerste nationale met Willebroek speelde, was niet te stoppen.